Kontaveidi treener Schaap Postimehele: Anetil on kõvasti arenguruumi

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI 03FEB17.
Anett Kontaveit
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI 03FEB17. Anett Kontaveit tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti esireket Aett Kontaveit (WTA 73.) näitab kõrgetasemelisel Stuttgardi WTA turniiril suurepärast tennist ja kerkib uues maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale. 21-aastase eestlanna hollandlasest treener Glenn Schaap rääkis Postimehele, et Kontaveit võtab tema õpetussõnu kuulda ja senine koostöö on väga positiivne. Hoolealuse võimete lagi on aga veel kaugel.

Täna kohtub Kontaveit turniiri veerandfinaalis äsja 15-kuulisest dopingukaristusest vabanenud venelanna Maria Šarapovaga. Varem nad omavahel kohtunud pole. Teises ringis sai Kontaveit magusa võidu, kui oli üle maailma kuuendast numbrist Garbine Muguruzast. Ka eelnevatel turniiridel on Kontaveit olnud suurepärases hoos. Üheks edu võtmeks on hea klapp juhendaja Glenn Schaapiga.

Nagu ka Kontaveit ise on öelnud, kinnitab ka Schaap, et omavaheline läbisaamine on tõepoolest suurepärane. «Mõistame teineteist hästi. Esialgu pidi Anett minu põhimõtetest aru saama ja sellest, milline inimene ma olen ja kuidas ma töötan. Samamoodi pidin mina teda tundma õppima,» selgitab treener.

Schaap kinnitab, et eestlanna võtab kogenud juhendaja õpetussõnu tõsiselt. «Mina selgitan, mida tal on edasiseks arenguks vaja teha ja ta saab sellest väga hästi aru.»

Üheks viimase aja edu aluseks on Kontaveidi tunduvalt paranenud füüsiline võimekus, mis võimaldab tal paremini liikuda ja oma eeliseid paremini maksma panna. «Ses osas on toimunud edasiminek. See ei tulnud eriti raskelt, vaid on meie treeningprotsessi loomulik tulemus,» ütleb Schaap.

Juhendaja sõnul on Kontaveidil veel kõigis elementides korralikult arenguruumi ja lagi pole kaugeltki käes: «Ta suudab kõiki asju veel paremini teha.»

Ühegi tippmängijaga Schaap oma õpilast võrdlema ei kipu. «Anetil oma mängustiil, ta on Anett Kontaveit,» lisab treener.

Schaap juhendab Eesti esinumbrit alates eelmise aasta suvest. Tema käe all kerkis Jelena Dokic maailma edetabelis 136. kohalt 50. reale, Andrea Petkovici viis ta 150. kohalt 40. positsioonile, Dinara Safina ja Nadja Petrova maailma esikümnesse ning tegi suurepärast tööd ka Magdalena Maleeva, Mirjana Lucici, Jennifer Capriati ja Brenda Schultziga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles