Rassistlike solvangute tõttu väljakult minema kõndinud jalgpallurit karistati mängukeeluga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulley Muntari
Sulley Muntari Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS

Rassimi vastu protestinud ning väljakult minema kõndinud Itaalia kõrgliigaklubi Pescara jalgpallurile Sulley Muntarile määrati selle eest mängukeeld.

Seria A selgitab, et mängukeelu tingis asjaolu, et kohtunik näitas Muntarile väljakult minema kõndimise eest teist kollast kaarti.

Muntari kommenteeris pärast kõnealust kohtumist Cagliariga, et tema hinnangul pidanuks kohtunik mängu publiku seast tulnud rassistlike solvangute tõttu katkestama. Seria A väidab, et probleemi tekitas väga väike hulk fänne, mistõttu ei tule reegliraamatu tõttu mängu katkestamine kõne alla.

Jalgpallureid ühendab organisatsioon Fifpro nõudis teisipäeval, et Muntarile määratud karistus tuleks tühistada. Tõsi, toona polnud veel selge, et mängukeeldu põhjustas kahe kollase kaardi tulemusel teenitud punane kaart.

«Muntaril oli igasugune õigus kohtunikule läheneda. Mängijad peaksid julgema probleemidest kohtunikele rääkida, eriti kui tegu on rassismiga,» kirjutas Fifpro avalduses.

Muntari mängis 2013. aastal AC Milanis, kui kogu meeskond sõpruskohtumise ajal väljakult minema kõndis, sest fännid solvasid rassistlikult Milani poolkaitsjat Kevin-Prince Boatengi. Pärast Muntari väljakult lahkumist säutsus Boateng Twitteris, et on oma endise meeskonnakaaslase üle väga uhke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles