16-aastane Eesti noorkorvpallur siirdub Kaunasesse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Lootus
Kaspar Lootus Foto: basket.ee

Täna sõlmiti Kaunases kokkulepe, mille alusel siirdub 16-aastane pärnakas Kaspar Lootus Kaunase Tornado klubi noortesüsteemi. 

Koos ketsidega täpselt kahe meetri pikkune Kaspar Lootus on KK Pauluse kasvandik, kes alustas korvpallitrennidega Johan Kärpi juures esimese klassi poisina, vahendab Basket.

Leping Kaunase klubiga sõlmiti 1+1 aastaks. Tornado Korvpallikool on Kaunase edukaim ning poiste arvult suurim.

«Olen isiklikult Leedu koolkonna suur austaja,» sõnas Kärp. «Kaspar on käinud kahel aastal Tornado suvelaagris ja jäi seal jutt, et kui ta peaks hakkama välismaale minema, võtame nendega ühendust. Kuna mullu näitas Kaspar EYBLis head statistikat, tekkis huvi Itaaliast. Kuid me mõtlesime, et võiks selle Leedu teemaga edasi minna. Nii see läks.»

Lootus tegi tänavu kaasa KK Pauluse eest G4S Noorteliiga U16 sarjas (keskmiselt 25,4 p), Saku II liigas Pärnu Mets meeskonnas (7,8 p, 5,4 lp) ning pisteliselt ka Pärnu Sadama eest korvpalli meistriliigas (kahes mängus kokku 17 minutit).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles