Järelvaadatav: võidukas Anett Kontaveit jõudis Prantsusmaa lahtistel teise ringi!

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 53.) alustas Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiri võidukalt, kui ta alistas avaringis rumeenlanna Monica Niculescu (WTA 54.) skooriga 7:5, 6:1. 

Kui Kontaveidi ja Niculescu vahelise kohtumise esimene sett kulges tasavägiselt, siis teises oli eestlanna juba selgelt parem. Kontaveit lõi kohtumise jooksul 5 serviässa ning tegi 3 topeltviga. Niculescu tegi samuti 3 topeltviga, kuid ei löönud ühtegi ässa.

Kõikidest pallivahetustest võitis Kontaveit 75 ning rumeenlanna 51. Mäng kestis 1 tund ja 21 minutit.

Kontaveit tuleb Prantsusmaal eeldatavasti taas väljakule kolmapäeval. Teises ringis on eestlanna vastaseks tiitlikaitsja Garbine Muguruza.

Nii eestlanna kõikidele mängudele Prantsusmaa lahtistel kui ka naiste ja meeste poolfinaalidele ning finaalidele on võimalik kaasa elada Postimehe ja Kanal 12 vahendusel.

21-aastane Kontaveit ning 29-aastane Niculescu ei ole varasemalt omavahel kohtunud. 2012. aastal WTA-tabelis 28. positsioonil olnud rumeenlanna on Prantsusmaa lahtistel parimal juhul jõudnud teise ringi (2014. aastal). Käimasoleva aasta alguses hoidis rumeenlanna veel tabelis 32. kohta.

Kontaveidi ja Niculescu vahelise duelli võitja läheb teises ringis vastamisi tiitlikaitsja Garbine Muguruza (WTA 5.) või vanameistrist 2010. aasta Prantsusmaa lahtiste võitja Francesca Schiavonega (WTA 78.)

Tasub meenutada, et võimaliku teise ringi vastase ehk Muguruzaga kohtus Kontaveit alles hiljuti Stuttgardi turniiril ning toona jäi skooriga 2:6, 7:6 (7:1), 6:1 peale Kontaveit.

Kokku on eestlanna Muguruzaga kohtunud kahel korral – esimene matš 2016. aasta Austraalia lahtistel võitis hispaanlanna 6:0, 6:4.

Schiavonega ei ole Kontaveit varasemalt kohtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles