Igapäevatöö juurde naasev Alonso on põnevil

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso osales hiljuti Monaco GP asemel Indy 500 võidusõidul, kuid naaseb sel nädalavahetusel taas vormel-1 sarja, kui sõidetakse Kanada GP.
Fernando Alonso osales hiljuti Monaco GP asemel Indy 500 võidusõidul, kuid naaseb sel nädalavahetusel taas vormel-1 sarja, kui sõidetakse Kanada GP. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Mai lõpus Monaco vormel-1 etapi asemel USAs Indy 500 võidusõidul osalenud ja seal mootoririkke tõttu katkestama pidanud kahekordne F1 maailmameister Fernando Alonso (McLaren-Honda) sõnas, et on igapäevatöö juurde naasmise tõttu põnevil.

Ehkki 35-aastane hispaanlane tahab kindlasti tulevikus uuesti Indy 500 võidusõidust osa võtta, et seal triumfeerida, siis praegu on tema suurimaks eesmärgiks konkurentsivõimelise meeskonnaga liitumine, et tulla taas vormel-1 sarja maailmameistriks. Alonso praegune tiim McLaren selliseid eeldusi aga ilmselgelt pakkuda ei suuda, kuid sellest hoolimata tuleb hispaanlasel võistelda sel nädalavahetusel hooaja seitsmendal etapil ehk Kanada GP-l.

«Indy 500 võidusõit oli unustamatu kogemus ning imeline oli sõita teistsugustes tingimustes täiesti erineva masinaga. Sõltumata sellest olen valmis naasma oma «igapäevatöö» ehk F1 sarjas võistlemise juurde. Ootan põnevusega oma vormeli rooli taha istumist ning tahan kohtuda jälle meeskonnakaaslastega,» rääkis Alonso Kanadas toimuva etapi eel.

Hispaanlase naasmist ootab ka McLareni meeskonna juht Eric Boullier. «Loomulikult ootame väga, et Fernando liitub taas meiega pärast seiklusrikast Indy 500 võidusõitu. Ta on kõigest mõne nädala jooksul saavutanud midagi fenomenaalset, mistõttu kogu meeskond ootab väga, et saaks teda õnnitleda muljetavaldava esituse eest,» rääkis Boullier.

Kanada GP toimub sel nädalavahetusel, mille põhisõit algab Eesti aja järgi pühapäeval kell 21.

Vormel-1 sarja paremusjärjestus Kanada GP eel:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 129 punkti
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 104
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) 75
  4. Kimi Räikkönen (Ferrari) 67
  5. Daniel Ricciardo (Red Bull) 52
  6. Max Verstappen (Red Bull) 45
  7. Sergio Perez (Force India) 34
  8. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) 25
  9. Felipe Massa (Williams) 20
  10. Esteban Ocon (Force India) 19
  11. Nico Hülkenberg (Renault) 14
  12. Romain Grosjean (Haas) 9
  13. Kevin Magnussen (Haas) 5
  14. Pascal Wehrlein (Sauber) 4
  15. Daniil Kvjat (Toro Rosso) 4
  16. Jolyon Palmer (Renault) 0
  17. Marcus Ericsson (Sauber) 0
  18. Lance Stroll (Williams) 0
  19. Fernando Alonso (McLaren) 0
  20. Antonio Giovinazzi (Sauber) 0
  21. Stoffel Vandoorne (McLaren) 0
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles