Endine Inglismaa kõrgliiga jalgpallur suri 30-aastasena

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cheick Tioté Newcastle Unitedi särgis.
Cheick Tioté Newcastle Unitedi särgis. Foto: Ian MacNicol/AFP/Scanpix

Täna lahkus ootamatult aastatel 2010–2017 Inglismaa jalgpalli kõrgliigas Newcastle Unitedi ridades mänginud poolkaitsja Cheick Tioté, kes kukkus treeningul kokku ning suri teel haiglasse.

Juhtum leidis aset täna lõunal Hiinas, kui tal koduklubi (Pekingi Enterprises) trennis halb hakkas, misjärel mees haiglasse toimetati. Sinna jõudnuna oli aga Tioté juba surnud.

«Sügava kahetsusega teatan, et Cheick Tioté lahkus täna hommikul meie seast, kui ta treeningul kokku kukkus,» ütles Tioté agent Emanuele Palladino. «Praegu me ei saa rohkem midagi öelda ja palume, et tema perekonda austataks sel raskel perioodil ning neile antaks leinamiseks rahu,» lisas ta.

Tioté profikarjäär algas aastal 2005, kui ta liitus Belgia klubiga Anderlecht. Kolm aastat hiljem liikus ta Hollandi meeskonda FC Twente, pärast mida osteti mees 3,5 miljoni naela eest aastal 2010 Newcastle Unitedisse Inglismaal, kus ta pallis koguni seitse aastat, mille jooksul sai kirja 139 kohtumist. Viimastel hooaegadel kuivas aga Tioté mänguaeg kokku, mistõttu liitus ta tänavu veebruaris Hiina klubiga Pekingi Enterprises.

Lisaks kuulus Tioté ka aastatel 2009–2015 Elevandiluuranniku koondisesse, kelle eest jooksis ta väljakule 52 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles