Superstaadion – Venemaa korruptsiooni sümbol (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Peterburi Zeniidi mängijat esimest korda uhiuuele staadionile tulid, ootas neid pruunikaskollane väljak, kus muru polnud kohati tärganudki. Peatreener Mircea Lucescu nentis, et plats ei kõlba isegi treenimiseks.
Kui Peterburi Zeniidi mängijat esimest korda uhiuuele staadionile tulid, ootas neid pruunikaskollane väljak, kus muru polnud kohati tärganudki. Peatreener Mircea Lucescu nentis, et plats ei kõlba isegi treenimiseks. Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik/Scanpix

«Seal võib reaalselt vigastuse saada, putsad upuvad muru sisse, pall põrkab absoluutselt suvalise trajektooriga.» Kõlab, nagu käiks jutt suvalisest Kükametsa staadionist, aga tegelikkuses räägitakse ühest maailma kallimast jalgpalliväljakust Peterburis, kus 17. juunil algab järgmise aasta MM-finaalturniiri peaproov.

See mai keskpaigast pärit tsitaat – mis algas muide sõnadega: «See kõlab muidugi imelikult, aga…» – kuulub Venemaa gaasimonopolisti Gazpromi juhile Aleksei Millerile. Gazpromile kuulub Venemaa üks paremaid ja kõige rikkam jalgpalliklubi Peterburi Zeniit, kelle koduareeniks peaks Peterburi superstaadion tulevikus saama.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles