Blogi: Kontaveit jõudis kindla võiduga Hollandis poolfinaali (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Peter Klaunzer/AP

Hollandis 's-Hertogenbosch’is toimuval 226 750 USA dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril pääses Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 49.) poolfinaali, kui alistas kaheksa parema seas sakslanna Carina Witthöfti (WTA 66.) 6:3, 6:1.

Poolfinaalis läheb Kontaveit homme umbes kell 14 vastamisi ukrainlanna Lesja Tsurenkoga (WTA 37.), teises poolfinaalis kohtuvad omavahel horvaatlanna Ana Konjuh (WTA 33.) ja venelanna Natalja Vikhlyantseva (WTA 74.).

Kogu kohtumise jooksul ääretult kindlat mängu näidanud Kontaveit sai kohe kirja vastase servimurde ning läks matši 2:0 juhtima. Ehkki Witthöft jõudis 21-aastasest eestlannast kõigest geimi kaugusele (3:2), siis 41 minutit kestnud avasett kuulus Kontaveidile numbritega 6:3. Seejuures näitas eestlanna terve kohtumise jooksul head servi ning lõi juba avasetis viis ässa, millele lisandus teises setis veel üks. Omajagu lihtvigu teinud Witthöfti kontole ei kogunenud ühtegi ässa.

Teist setti alustas Kontaveit sealt, kus avasett pooleli jäi, kui läks kohe 3:0 juhtima ehk võitis seega neli geimi järjest. Witthöft suutis seejärel võita oma servigeimi, aga suurepärase hooga jätkanud Kontaveit jõudis sellest hoolimata nelja parema sekka, kui võitis kõigest 20 minutit kestnud teise seti 6:1 ning kogu mängu 6:3, 6:1.

Video Kontaveidi matšpallist:

«Ma olen väga õnnelik selle üle, kuidas ma mängisin ning et jõudsin poolfinaali,» ütles Kontaveit pärast võidetud veerandfinaalmatši.

Kui Kontaveidi käest küsiti, kas tema hollandlasest treener Glen Schaap soovitas tal praegusel nädalal oma kodumaal Hollandis Ricoh Openi nimelisest muruväljakuturniirist osa võtta, siis vastas 21-aastane eestlanna jaatavalt. «Ta ütles, et see on niivõrd suurepärane koht ning hea turniir, kus korraldus on tasemel,» rääkis Kontaveit.

Mida oskas Eesti esireket aga öelda homse polfinaalivastase ehk 28-aastase ukrainlanna Lesja Tsurenko kohta, kellega on Kontaveit kohtunud varem ühel korral (2016. aastal Hiinas Guangzhous toimunud turniiril pidi eestlanna samuti poolfinaalis tunnistama kahes setis hilisema võitja Tsurenko 6:4, 6:2 paremust)? «Mul oli viimati temaga raske kohtumine, kuid annan endast parima ning vaatan, mis välja tuleb,» sõnas Kontaveit.

Enne mängu:

Omavahel on 21-aastane Kontaveit ja 22-aastane Witthöft mänginud korra, kui 2011. aastal Almere'i liivaväljakuturniiril jäi peale eestlanna 6:4, 5:7, 6:3. 

Turniiri avaringis oli Kontaveit parem maailma kolmanda tennisisti Karolina Pliškova kaksikõest Kristyna Pliškovast (WTA 45.) 6:7 (5), 6:3, 6:1 ning teel veerandfinaali alistas eestlanna 3:6, 6:1, 6:2 belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 75.).

Paari võitja läheb poolfinaalis vastamisi ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 37.), kes sai kaheksa parema seas 6:3, 6:1 jagu prantslannast Kristina Mladenovicist (WTA 13.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles