Mõjuvõim jätkub: maailma vanima kestvussõidu Le Mansis võitis taas Porsche

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche 919 Hybrid võidukas masin.
Porsche 919 Hybrid võidukas masin. Foto: David Vincent/AP/Scanpix

85. korda toimunud Le Mansi kestvussõidul, mis vältab 24 tundi järjest, triumfeeris kolmandat aastat järjest Porsche meeskond, kelle koosseisu kuulusid sakslane Timo Bernhard, ning uusmeremaalased Earl Bamber ja Brendon Hartley.

Number kahe all sõitnud Porsche 919 Hybrid masin haaras liidriohjad alles tund enne võidusõidu lõppu, kuna mitmete konkurentide sõit lõppes tehnilise rikke tõttu. Õliprobleem tabas ka Porsche esimest autot.

Taas läks halvasti ka Jaapani autotootjal Toyota, kelle piloodid Sebastien Buemi, Anthony Davidson ja Kazuki Nakajima juhtisid sõitu võistluse alguses, kuid neid tabasid mootoriprobleemid, mistõttu lõpetati viimaks üheksandana. Kahest teisest Toyota masinast olid sunnitud siduriprobleemi ja kokkupõrke tagajärjel mõlemad katkestama.

Porsche järel sai teise koha Oreca meeskond (Oliver Jarvis, Thomas Laurent, Ho-Pin Tung), kes jäi 367 ringi läbinud ja triumfeerinud Porschele ühe ringiga. Kolmanda positsiooni haaras samuti Oreca koosseisus Nelson Piquet Jr, Mathias Beche ning David Heinemeier Hansson, kes jõudsid läbida 364 ringi.  

Le Mansi 24 tunni kestvussõit on Prantsusmaal alates 1923. aastast toimuv mainekas võidusõit, millega ühele pulgale kuuluvad veel Indy 500 võidusõit ja vormel-1 GP.

Porsche võidukas meeskond kosseisus Brendon Hartley (Uus-Meremaa), Earl Bamber (Uus-Meremaa), Timo Bernhard (Suurbritannia.) / James Moy Photography/PA Images
Porsche võidukas meeskond kosseisus Brendon Hartley (Uus-Meremaa), Earl Bamber (Uus-Meremaa), Timo Bernhard (Suurbritannia.) / James Moy Photography/PA Images Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles