Endeni ja Soku endine koondisekaaslane kuulutati tagaotsitavaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Lopatov
Andrei Lopatov Foto: CSKA

Tiit Soku ja Heino Endeniga koos Nõukogude liidu koondisesse kuulunud endine korvpallur, kuid nüüdne ärimees Andrei Lopatov kuulutati Venemaal tagaotsitavaks, vahendab Venemaa infoagentuur Rosbalt.

1982. aastal Endeniga Nõukogude Liidu koondises korvpalli maailmameistriks tulnud ning 1990. aastal Sokuga MMil hõbemedali teeninud Lopatov oli aastaid Klientski panga juhatuse esimees ning teda kahtlustatakse ametikoha hüvede ärakasutamises ning raha omastamises.

Klientski panga kuulsaimate klientide seas oli Moskva kunstiteatri juht Oleg Tabakov, kelle kontolt kadus ära 670 miljonit rubla. 2015. aastal läks pank pankrotti, kuid vahetult enne seda hävitasid töötajad kõik dokumendid, sealhulgas suurema osa krediidi väljavõtteid.

Rosbalti andmetel on Lopatovi kutsutud mitmel korral ülekuulamisele, kuid mees on teateid eiranud. Viimaste andmete kohaselt elab Lopatov USAs, kus mängis veel paar aastat tagasi tema väimees Andrei Kirilenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles