Ulme: 30 ässa löönud Luksemburgi tennisist lõpetas maratonmatšis Nadali uskumatu seeria (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal pidi tunnistama Luksemburgi tennisisti Gilles Mülleri paremust ning langes Wimbledoni tenniseturniiril edasisest konkurentsist.
Rafael Nadal pidi tunnistama Luksemburgi tennisisti Gilles Mülleri paremust ning langes Wimbledoni tenniseturniiril edasisest konkurentsist. Foto: Tim Ireland/AP/Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri meesüksikmängu neljandas ringis lõppes hispaanlase Rafael Nadali (ATP 2.) teekond, kes kaotas ligi viietunnise (!) lahingu järel 3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 13:15 Luksemburgi tennisistile Gilles Müllerile (ATP 26.) ning langes seega konkurentsist. Lisaks katkes hispaanlase võimas seeria, kui ta sai oma esimese setikaotuse mõnel suure slämmi turniiril pärast 2017. aasta Austraalia lahtiste finaali. Ühtlasi tähendab see, et 31-aastasel hispaanlasel katkes 28 järjestikku suure slämmi mängu kestnud kaotuseta seeria.

«See oli pikk matš,» naeris Müller pärast võidukat matši. «Ühel hetkel vaatasin taevasse ja olin kindel, et see mäng jääb pooleli. Aga ei. Lõpus lihtsalt mõtlesin, et annan endast kõik, maksku, mis maksab.»

Statistikat vaadates jääb silma mõlema mehe hea servimine, kuna 34-aastane Müller lõi neli tundi ja 48 minutit kestnud kohtumise jooksul 30 ässa ning Nadal 23. Topeltvigu tegi oma elu parimat tennist näidanud Müller kümme Nadali kahe vastu, kuid äralöögid kuulusid jällegi Luksemburgi sportlasele (Müller 95, Nadal 77). Lihtvigu tegi matšivõitja 52, kahekordne Wimbledoni tšempion Nadal aga 17.

Gilles Müller sai oma karjääri ühe suurema võidu, kui pääses elus teist korda mõnel suure slämmi turniiril veerandfinaali. Esmakordselt juhtus see 2008. aastal, mil ta jõudis kaheksa parema sekka US Openil. / GLYN KIRK/AFP/Scanpix
Gilles Müller sai oma karjääri ühe suurema võidu, kui pääses elus teist korda mõnel suure slämmi turniiril veerandfinaali. Esmakordselt juhtus see 2008. aastal, mil ta jõudis kaheksa parema sekka US Openil. / GLYN KIRK/AFP/Scanpix Foto: GLYN KIRK/AFP

Veerandfinaalis ehk kaheksa paremas seas kohtub Müller Horvaatia tennisisti Marin Ciliciga (ATP 6.), kes alistas neljandas ringis 6:2, 6:2, 6:2 hispaanlase Roberto Bautista Aguti (ATP 19.).

Kaheksa parema hulka jõudsid täna veel maailma esireket Andy Murray, Sam Querrey, Milos Raonic, Roger Federer ning Tomaš Berdych. Viimane ootab endale vastast paarist Novak Djoković - Adrian Mannarino.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles