Galerii: Saksa vutifännid kaklesid Inglismaal politseiga, sõprusmäng jäeti pooleli (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Inglismaa meistriliigas palliva Burnley ja algavaks hooajaks Saksamaa kõrgliigasse tõusnud Hannover 96 sõpruskohtumine tuli pooleli jätta, kuna Saksamaalt kohale sõitnud fännid läksid staadionil korrakaitsjatega kaklema.

Burnley juhtis Ben Mee väravast 1:0, kui olukord tribüünidel teravaks läks. Avapoolaja järel teatasid võõrustajad, et politsei soovitusel mänguga ei jätkata. Umbes viis minutit enne poolajavilet proovisid Saksamaa fännid väidetavalt tungida kodupubliku sektorisse, pildudes seal olijaid tribüüni küljest lahti rebitud istmetega.

Võõrustajate peatreeneri Sean Dyche’i sõnul oli tegemist kohaliku politseijuhi otsusega. «Mõistsime seda täielikult. Meeskonna käekäik on tähtis, aga mitte tähtsam kui fännide heaolu,» sõnas Dyche BBC-le. Hannover avaldas laupäeva õhtul avalduse, kus mõistis klubi poolehoidjate käitumise hukka. «Meie hoiak on väga selge: Hannover 96 distantseerib end igasugusest vägivallast ja peab staadionil aset leidnud vahejuhtumeid lubamatuteks,» seisis klubi teates.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles