Soome käija ammutas MMil vaimujõudu Kimi Räikkönenilt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste 50 km käimine Londoni MMil. Vasakult teine soomlane Aleksi Ojala, kõige vasakpoolne hilisem hõbemedalimees Hirooki Arai.
Meeste 50 km käimine Londoni MMil. Vasakult teine soomlane Aleksi Ojala, kõige vasakpoolne hilisem hõbemedalimees Hirooki Arai. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Londoni MMil peetud meeste 50 km käimisvõistlusel 14. koha saanud soomlane Aleksi Ojala tunnistas pärast lõpetamist, et talle andis vastupidamiseks meelekindlust peas tiirelnud kuulus väljend, mille autoriks on vormelitäht Kimi Räikkönen.

Ojala alustas hea tempoga ja treener manitses teda raja äärest rahulikumalt võtma. «Mõtlesin endamisi, et jätke mind rahule, ma tean, mida ma teen!» viitas Ojala MTV Spordiga rääkides Räikköneni kuulsale torinale. Endasse uskumisest oli abi, sest Ojala püstitas karjääri paremuselt teise aja ning jõudis tiitlivõistlustel esmakordselt finišisse. «Lõpupoole andsin tempos järele, aga enesetunne oli hea. Edaspidi peangi tegema nii, nagu ise paremaks pean,» leidis Ojala.

Kuna Jarkko Kinnunen  sai 23. koha ja Aku Partanen diskvalifitseeriti, oli Ojala ühtlasi parim soomlane. «Tore on ka see, et nüüd vabanen loodetavasti lõplikult tiitlist «see kolmas käija»,» tõdes ta pärast võistlust.

Meeste 50 km käimise maailmameistriks krooniti prantslane Yohann Diniz, kes lõpetas kõigi aegade paremuselt teise ajaga. Viimase kilomeetri jooksul pealtvaatajatele plaksu löönud prantslane võinuks tõsisema lähenemise korral rünnata isegi endale kuuluvat maailmarekordit, kuid võis maailmameistrina triumfeerides endale lõbutsemist lubada, sest hõbemedali võitnud jaapanlane Hirooki Arai kaotas talle lõpuks enam kui kaheksa minutiga. Pronks läks samuti Jaapanisse Kai Kobayashile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles