Võrkpallikoondise peatreener enne kontrollmänge Hispaaniaga: tahan näha agressiivsust blokis ja kaitses

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eeloleval reedel, laupäeval ja pühapäeval saab Eesti võrkpallikoondis kolmes mängus Hispaania vastu kontrollida oma valmisolekut sellesuviseks EM-finaalturniiriks. 

Eesti ja Hispaania asuvad värskes FIVB koondiste edetabelis kõrvuti – vastavalt 32. ja 33. kohal. Sarnaselt Eestile osaleb ka Hispaania 24. augustil Poolas algaval suurturniiril.

«Poistel on neis kolmes mängus väga konkreetsed ülesanded,» ütles rahvuskoondise peatreener Gheorghe Cretu kontrollmängude eesmärke kommenteerides. «Tahan näha agressiivsust blokis ja kaitses, eriti olukordades, kus jääme vastase tugeva servi surve alla ja meie vastuvõtt pole ideaalne. Samuti on minu jaoks väga tähtis, et meeskond mängiks korralikult lõpuni n-ö tähtsad punktid – need on nii geimi lõppe otsustavad pallivahetused, aga ka kergelt üle tulnud pallid, mida vahel kipume veidi lohakalt lahendama" lisas Cretu.

Eesti on tänavusel hooajal Hispaaniaga kohtunud juba viiel korral. Vahetult enne mais Tallinnas toimunud MM-valikturniiri mängiti Kalevi spordihallis kolm kontrollmängu, millest kaks võitis Eesti (3:1, 3:0) ja ühe Hispaania (3:2).

18. juunil mängisid Eesti ja Hispaania Mehhikos Maailmaliiga tugevuselt kolmanda tugevusgrupi finaalis ja sellest duellist väljusid võitjana Sinilõvid skooriga 3:0. Neljas võit tuli Belgias MMi kolmanda ringi valikturniiril 20. juulil tulemusega 3:0.

Kokkuvõttes on selle aasta omavaheliste mängude üldskoor Eesti rahvuskoondise kasuks 4:1.

Eesti - Hispaania mängude ajakava Tallinnas Tondiraba jäähallis:

  • Reedel 18. augustil kell 18.30
  • Laupäeval 19. augustil kell 18.30
  • Pühapäeval 20. augustil kell 12.00
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles