Eesti koondise matši määrati vilistama kollanokk

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Adrien Jaccottet tööhoos.
Kohtunik Adrien Jaccottet tööhoos. Foto: THOMAS HODEL/REUTERS

Eesti Jalgpalli Liit teatas, et rahvusmeeskonna kahte selle nädala MM-valikmängu teenindavad peakohtunikena Liran Liany (Iisrael) ja Adrien Jaccottet (Šveits), kellest viimane saab sel tasemel tuleristsed

Nimelt pole 34aastane šveitslane kunagi varem A-koondiste valikkohtumist vilistanud. Ka meeste koondiste maavõistlusi on tema arvel kõigest kaks: Itaalia - Rumeenia matš 2015. ja Araabia Ühendemiraadid - Armeenia mäng 2014. aastal. Eurosarjades on Jaccottet alagrupifaasis väljakukohtunikuna tegutsenud korra - 2015. aasta Euroopa liiga kohtumises Tottenham - Qarabag.

Tänast Kreeka - Eesti matši teenindav 40aastane Liany on seevastu kogenud vilemees - käimasolevas MM-valiksarjas on ta teenindanud kohtumisi Aserbaidžaan - Norra ja Wales - Moldova. Liany on kokku puutunud ka Eesti jalgpalliga - 2012. aastal vilistas ta maavõistlust Prantsusmaa - Eesti (4:0).

* * *

Eesti Jalgpalli Liidu pressiteade:

Täna õhtul Ateenas peetavat matši Kreekaga teenindavad Iisraeli kohtunikud Liran Liani, David Bitton, Dvir Shimon ja Roi Reinshreiber. Liani on varem kahel korral Eesti koondise mängul tegutsenud: 2012. aastal oli ta kohtunik Prantsusmaa - Eesti maavõistlustel ja Tallinnas peetud Eesti - Ungari MM-valikmängul.

Tänase mängu delegaat on Alvar Albino Portugalist, kes oli samas ametis ka näiteks 2011. aasta juunis Fääri saared - Eesti EM-valikkohtumistel. Kohtunike vaatleja on Salustia Chato Cipres (Andorra), kes käis Eestis 2008. aastal Rakveres peetud U21 EM-valikmängul Eesti - Makedoonia, kus oli neljas kohtunik.

Pühapäeval Tallinnas A. Le Coq Arenal peetavat MM-valikmängu Eesti - Küpros vilistab Šveitsi kohtunikebrigaad, kuhu kuuluvad Adrien Jaccottet, Vital Jobin, Raffael Zeder ja Alain Bieri. Kohtunike vaatleja on Miroslav Vitkovic (Horvaatia) ning delegaat Kari Iuell (Norra).

Kreeka - Eesti MM-valikmäng toimub täna, 31. augustil Ateenas. Eesti - Küpros MM-valikmäng leiab aset pühapäeval, 3. septembril A. Le Coq Arenal. Staadioni ümber asuv festivaliala avatakse kell 16, staadion kell 17 ning avavile kõlab kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles