Kolm NFLi mängijat otsustasid massitulistamisele järgnenud päeval ikkagi protestida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NFLi fänn hoiab Kansas City Chiefs - Washington Redskins mängu ajal plakatit käes.
NFLi fänn hoiab Kansas City Chiefs - Washington Redskins mängu ajal plakatit käes. Foto: Charlie Riedel/AP

Ameerika jalgpalli profiliigas NFLis mängivad kolm Kansas City Chiefsi sportlast sattusid fännide pahameele alla, kuna otsustasid päev pärast Las Vegases toimunud tulistamist jätkuvalt NFLi kohtumise eel hümni ajal protestida.

Las Vegas massitulistamises hukkus pühapäeval 59 inimest ning sajad said vigastada. Esmaspäeva peetud Kansas City Chiefsi ja Washington Redskinsi mängul otsustasid Marcus Peters, Ukeme Eligwe ja Justin Houston hoolimata leinast jätkuvalt protestiga edasi minna. Kui Peters ja Eligwe otsustasid hümni ajal istuda, siis Houston põlvitas.

«Ma ei saa teid täna toetada. Ei, härrad. Mitte täna,» kirjutas Kansas City Star ajalehe sporditoimetaja Jeff Rosen. Lisaks tulid paljud fännid staadionile protestidevastaste plakatitega, kus nõuti mängijatelt protestide lõpetamist. «Tehke seda oma vabal ajal,» oli mõnel plakatil kirjas.

Teleõiguste omaja ESPN tegi juba enne kohtumise algust otsuse, et sel korral protestijaid telepilti ei võeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles