Tombak: dopingu pruukimisest meeskonnas teadsid tegelikult kõik

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Tombak.
Janek Tombak. Foto: Raigo Pajula.
Seitse hooaega Prantsusmaa tippklubis Cofidis sõitnud Eesti parim jalgrattur Janek Tombak tunnistas, et oli 2003. aastal väga lähedal dopingu tarvitamisele.

«Üsna hooaja alguses kukkusin ja murdsin näpuluu ega saanud pärast seda kuidagi jalgu alla. Sõita ei jõudnud ja siis üks meeskonnakaaslane andis märku, et äkki tahad midagi. See polnud Cofidise aastate jooksul esimene pakkumine ja ma aimasin, millest jutt käib,» rääkis Tombak Sporditähele. «Kahe nädalaga oli staff kohal, aga ma lõin kartma. Hakkasin mõtlema võimalikule vahelejäämisele ja lõin põnnama.»

2004. aastal jäi mäletatavasti dopinguga vahele Cofidise meeskonna liider David Millar. Liskas rääkis teine patune Philippe Gaumont avameelselt keelatud ainete tarvitamisest Prantsusmaa tiimis.

«Dopingu pruukimisest meeskonnas teadsid tegelikult kõik, alates mehaanikutest kuni mänedžerini välja,» sõnas Tombak. «Eks suure tõuke igasugu jamaga tegelemiseks andis palgasüsteem, kus suurema osa palgast moodustas tulemustasu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles