Wimbledon muutis Kontaveiti kindlamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Erakogu

Wimbledoni noorteturniiri 3. ringis prantslannale Caroline Garciale 2:6, 7:6(5), 4:6 kaotanud ja konkurentsist langenud Eesti tulevikulootus Anett Kontaveit naaseb Inglise tennisepühamust enesekindlamana.



«Pettunud ma kindlasti pole. Garcia oli väga tugev vastane ja juba naiste seas arvestatav tegija ning pigem olen rahul, et temaga nii tasavägiselt mängisin,» kostis Kontaveit.

Turniiril 13. paigutuse saanud 15-aastase eestlanna allajäämine oli aimatav, sest 2. asetuse saanud seitsmeteistkümnene Garcia paiknes juuni alguses naiste maailma edetabelis 150. kohal.

Tänavuse Austraalia ja Prantsuse lahtiste põhiturniirile wild card’i saanud Garcia teenis mõlemal suurel slämmil ühe võidu, olles Pariisis lähedal venelanna Maria Šarapova alistamisele. Britt Andy Murray ennustas, et Garcia tõuseb kunagi maailma esireketiks.

Garcia alustas kohtumist tormiliselt, minnes ette 4:0 ja võites avaseti 6:2. Teises setis jäi Kontaveit 1:3 kaotusseisu, kuid kohanes siis vastase stiiliga. Geimidega 4:3 ette läinud Kontaveit kallutas kiire lõppmängu enda kasuks 7:5.

«Jõulist mängu harrastav Garcia alustas kohtumist väga hästi ja tema kiire tempo oli mulle harjumatu,» tunnistas Kontaveit. «Teises setis suutsin pallivahetused pikemaks venitada ja enda mängu peale suruda.»

Kolmandas setis kulges tasavägine mäng seisuni 4:4, kui Garcia matši kahe järjestikuse geimivõiduga lõpetas. «Servisime kolmandas setis mõlemad hästi, kuid lõpus õnnestusid Garcial tõrjed paremini,» ütles Euroopa meistrivõistlusteks valmistuma hakkav Kontaveit.

Ka paarismängus said Kontaveitil ja austerlannal Barbara Haasil mängud otsa, sest
2. ringis jäädi alla USAd esindavatele Lauren Herringile – Madison Keysile 1:6, 0:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles