Portaal: viis põhjust, miks Messi pole maailma parim

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Spordiportaal bleacherreport.com tõi välja viis põhjust, miks kahe viimase aasta maailma parim jalgpallur Lionel Messit ei saa pidada siiski parimaks.

1. Messi on ühejalgne – Messi kasutada on küll maailma parim vasak jalg, kuid parem on puudulik. Parem jalg toodab kehvasid lööke ja pallikaotuseid. Portaali meelest peaks maailma parimal jalgpalluril olema mõlemad jalad tasemel.

2. Messi on end tõestanud vaid ühes liigas – Portaali sõnul on Messi Hispaania liigas pidurdamatu, kuid kas ta suudaks sama vormi näidata näiteks Inglismaa liigas, kus on portaali sõnul paremad kaitsjad eesotsas John Terry ja Nemanja Vidiciga. Portaal toob eeskujuks näiteks Cristiano Ronaldo, kes suutis mõlemas liigas edukalt mängida.

3. Messi taga mängivad maailma parimad poolkaitsjad – Portaal seab kahtluse alla, kas Messi suudaks samamoodi särada, kui tema taga ei mängiks maailma parimad poolkaitsjad Andres Iniesta ja Xavi. Portaali sõnul annavad just need kaks meest enamus väravasöötudest (siin portaal eksis, kuna Messi väravasöötude arv oli eelmisel hooajal suurem, kui Xavil ja Iniestal kokku – toim.)

4. Messil puudub MM-tiitel – Portaali sõnul ei saa Messit enne pidada maailma parimaks, kui ta pole võitnud maailmameistritiitlit. Portaali arvates on Messi küll Argentina koondise mängujuhi kohal päris hea olnud, kuid mitte piisavalt, et rahvusesindusele edu tuua.

5. Cristiano Ronaldo on parem mängija – Portaali sõnul ei saa Messi kasvõi sellepärast parem mängija olla,  et Cristiano Ronaldo on parem. Portaal toob välja statistika, mille kohaselt lõi Messi eelmisel hooajal Hispaania liigas «vaid» 31 väravat Ronaldo 40 vastu. Mängijaomadustest loeb portaal Ronaldo eelisteks peamängu, tugevad mõlemad jalad ning füüsiliselt parema vormi. Lisaks polevat Messi nii aktiivne väljakul, kui seda on Ronaldo ning karistuslöögid on portugallasel samuti paremad.

Avalda arvamust: kas nõustud portaali hinnangutega? Kas Messi pole maailma parim jalgpallur?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles