Tartu Rulluisumaraton pakub Eesti ja välismaa tippuisutajate põnevat heitlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti edukamad uisutajad Kert Keskpaik ja Mart Markus.
Eesti edukamad uisutajad Kert Keskpaik ja Mart Markus. Foto: Eesti rulluisuliit


Pühapäeval stardivad SEB 5. Tartu Rulluisumaratonil rahvasportlaste kõrval ka tippuisutajad Eestist, Venetsueelast, Saksamaalt, Austriast, Šveitsist, Ukrainast, Venemaalt ja mitmetest teistest riikidest.



Eesti tippudest lähevad rajale maratoni võitjatiitlit kandvad Kert Keskpaik ja Danila Ruusu ning mitmel eelneval aastal rulluisumaratoni poodiumil seisnud laskesuusataja Indrek Tobreluts. Eestlastele pakub kahtlemata tugevat konkurentsi 2009.aastal Tartu Rulluisumaratoni võitnud Alfredo Moreno Venetsueelast, kes ka sel aastal on Eestis suurte
plaanidega. «Loodan kindlasti poodiumile pääseda,» ütleb Rulluisutamise MMil mitmeid kõrgeid kohti saavutanud sportlane.

Häid tulemusi võib oodata ka Saksa-Šveitsi-Austria ühisvõistkonna liikmetelt, kes on sageli nii Saksa ja Šveitsi tiitlivõistluste kui ka maailmameistrivõistluste esikolmikus. Meeskond IDEEprint- Eoskates oli 2010.aasta MMil võistkondade arvestuses seitsmes. Jakobine Wolf, Sina Walder, Corinne Beetschen, Andreas Beetschen ja Martin Thaler ütlevad, et loomulikult oleks suurepärane ka Tartu Rulluisumaratonil poodiumil seista.

Sportlikku pühapäeva läheb rulluiskudel veetma ka Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansip.

Naistest sõidab teiste seas kõrgete panuste nimel kolme eelneva maratoni esikoha omanik Enel Kõrva. Talle pakuvad konkurentsi varasematest aastatest tuntud Aleksandra Sukhareva Venemaalt ning Ukraina tippuisutaja Anna Pletenetska.

Tänaseks on end Ida-Euroopa suurimale rulluisumaratonile pannud kirja üle tuhande spordisõbra 16 riigist. Kaugeimad sõitjad tulevad Tartusse võistlema Venetsueelast ja Katarist.

SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni põhidistantsid pikkustega 21 km ja 42 km sõidetakse pühapäeval, 14. augustil. Päev varem, laupäeval, 13.augustil toimuvad maratoniprogrammi raames lastesõidud ning 1. Tartu Rulluisusprint. Maratonile saab end kirja panna 13.augustini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles