Kink: suvel oli võimalus klubi vahetada, kuid tehing jäi ära

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink
Tarmo Kink Foto: SCANPIX

Eelmisel suvel Eesti kalleimaks tegevjalgpalluriks kerkinud Tarmo Kingi tänavune hooaeg Middlesbrough’s ei ole rõõmustamiseks põhjust andnud – seni pole eestlane saanud ühtegi mänguminutit.



Mullu Inglismaa esiliiga klubis üle 20 korra väljakul käinud ja ka neli korda väravavõrku sahistanud eestlane pole tänavu suutnud peatreener Tony Mowbray usaldust võita.

«Viimati lubas ta mulle liigakarika kohtumises mänguaega anda, kuid seda ta siiski ei teinud,» rääkis Kink. «Pärast eelmise hooaja lõpus tehtud paari head mängu sõnas peatreener, et hakkan tulevikus rohkem mängima, kuid reaalsus on olnud teine.»

Eestlase sõnul on klubis veel teisigi temaga samas seisus mehi. Seni on peatreener usaldanud vaid kindlat gruppi mängijaid ja pole teistele võimalust andnud.

«Peatreeneril on kindlad mehed, kes kogu aeg väljakule saavad. Üritan anda endast parima, et terve hooaeg niimoodi ei läheks. Praegu on selline tunne, et trennis võid ennast ju heast küljest näidata, kuid see ei tähenda midagi,» sõnas Kink.

Kui EM-valikmängus Põhja-Iirimaa vastu tegi ründaja korraliku etteaste ja sai kirja ka värava, siis klubikarjääri edenemisele see tema sõnul kaasa ei aita. «Neid see väga ei huvita, mida koondises teed. Tagasi jõudes küsitakse, kas mängisid ka. Inglismaa on suur riik ja siin jälgitakse rohkem omade tegemisi,» avaldas Kink.

Samal ajal läheb klubil aga hästi. Mullu vahepeal päris tabeli lõpus olnud Middlesbrough püsib tänavu kindlalt Premier League’i kursil – kaheksa kohtumisega on kogutud 18 punkti, millega ollakse tabelis kolmandad.

«See teeb ka minu olukorra keerulisemaks. Raske on treenerile midagi öelda, kui klubi hästi mängib,» lisas Kink. «Kui mingi hetk peaks tekkima vajadus mõnele põhimehele puhkust anda, siis seni vaid pingil istunud meestel on kindlasti raske mängu sekkuda.»

Middlesbrough’-karjääri jooksul on mitu korda räägitud ka eestlase võimalikust lahkumisest klubist, kuid seni pole ühestki võimalusest asja saanud.

«Võib-olla ei ole tulnud klubi jaoks nii konkreetseid ja vastavaid pakkumisi. Oleks pidanud suvel aktiivsemalt klubi otsima. Paar varianti oli, kuid need langesid augusti lõpus ära. Ühe klubiga said agendid juba kokkuleppele, kuid siis pani selle meeskonna president tehingule käe ette,» avaldas Kink, kuid ei soovinud huvilise nime avaldada.

Teiste Inglismaa esiliiga klubide kõrval on Kinki viimase aasta jooksul kõige rohkem seostatud Prantsusmaa kõrgliigaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles