Suur jalgpallimäng läheneb, kuid õhus on veel mitu olulist küsimust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Stepanov (paremal) Eesti koondise treeningul.
Andrei Stepanov (paremal) Eesti koondise treeningul. Foto: Toomas Huik


Eesti jalgpallikoondisel seisab reede hilisõhtul ees läbi aegade kaalukaim valikkohtumine – võõrsil ootab ees lahing Põhja-Iirimaaga. Kuigi õhus on jätkuvalt mitu küsimust, pinget mängijad veel ei tunne.


Eesti koondisega seoses on viimastel päeval olnud suurimaks kõneaineks Konstantin Vassiljevi mänguvalmidus. Eile tegi poolkaitsja meeskonnaga kaasa terve trenni. Ennast natuke hoidnud Vassiljev näitas siiski, et ka väiksema jõudlusega mängides suudab ta silmapaistvalt tegutseda.

Pärast harjutuskorda ta siiski garantiid ei andnud, et Põhja-Iirimaa vastu saab teda väljakul näha. «Reedel otsustame,» sõnas Vassiljev, kes avaldas siiski lootust, et kui kõik läheb plaanitult, siis jookseb ta platsile.

«Hea uudis on see, et lihas on täielikult tervenenud, kuid kas see on ka professionaalses mõttes mänguvalmis, näeme lähiajal,» lisas koondise arst Kaspar Rõivasepp.

Probleemid ka vastastel

Teine suurem küsimus on, kes asendab keskkaitses mängukeelu all olevat Taavi Tähni.

Seni on kõige tõenäolisemaks peetud Andrei Stepanovi väljakule saatmist, kuid eile oli mehel teatada kurb sõnum, et vigastus ei pruugi teda platsile lasta. Sarnaselt Vassiljeviga tegi ta eilse harjutuskorra meeskonnaga siiski kaasa ja õhtul otsustati, et täna lendab ta koondisega kindlasti Põhja-Iirimaale.

«Erinevaid liigutusi ja kiirendusi saan ma teha, kuid siseküljega löömine ja söötmine häirib,» sõnas keskkaitsja pärast harjutuskorda. «Tänases (eilses – toim) trennis sain jalga juba rohkem kasutada kui paar päeva tagasi.»  

Koondise kapten Raio Piir­oja avaldas enne Stepanovi vigastusest teada saamist, et nende duo on varasemalt hästi toiminud ja loodetavasti toimib ka reedel.

Nimetatud kahe mehe kõrval on praegu koondises keskkaitsjatest veel Karl Palatu, Mikk Reintam ja Alo Bärengrub. Kolmikust esindas rahvusmeeskonda viimati Palatu, kes jooksis väljakule kohtumises Türgi vastu. Sel hooajal on koduklubis AZ Alkmaar mitmel korral seda kohta täitnud ka äärekaitsja Ragnar Klavan.

«Mul on riietusruumis keskkaitsjaid mitu. Kui häda käes (Stepanov ei parane – toim), siis võib kellegi teise mängu panna. Klavan on ka üks variant, kuid selles mõttes üks viimaseid. Ta on koondises äärekaitses hästi esinenud ja ka rünnakusse hoogu toonud,» sõnas peatreener Tarmo Rüütli, kes vihjas, et tõenäoliselt minnakse reedel väljakule kahe ründajaga, kellest üks peab kõvasti ka kaitsetööd tegema.

Samal ajal on probleeme ka Põhja-Iirimaa koondisel –  vigastuste tõttu on kadusid nendegi meeskonnas. Tõenäoliselt jääb kohtumisest kõrvale Manchester Unitedi kaitsja Johnny Evans. Kindlasti jäävad kõrvale meeskonna kapten Aaron Hughes ning ründajad Josh McQuoid ja Jamie Ward.

Ootused ei rõhu

Kuna Eesti vajab alagrupis teise koha püüdmiseks reedel hädasti võitu, võib tavalisest suurem surve painata ka ründajaid, keda on tihti kritiseeritud vähese resultatiivsuse pärast. Kahes viimases koondisemängus kõmmutati mäletatavasti kokku kuus väravat, kuid enne seda jäi viies kohtumises skoor avamata.

Kas nüüd tunnevad ründajad ka suuremat survet ennast tõestada, kas rõhub ka võidukohustus?

«Praegu ei ole tunda. Tuleb võtta seda nagu igat teist mängu ja anda endast parim. Õhkkond meeskonnas on väga hea,» sõnas koondises 12 kohtumist pidanud, kuid seni veel väravata Jarmo Ahjupera. «Proovin ikka järgnevates mängudes ära lüüa.»

«Praegu on õhkkond nagu tavaliselt. Arvan, et pärast ärasõitu hakkavad asjad muutuma. Mõtteid on seoses eelseisva mänguga üha enam ja lootused kasvanud,» lisas Vassiljev, kuid märkis, et treenerid aitavad kindlasti liigset pinget vältida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles