Pareiko sloveenist klubikaaslane: valmistume mänguks Serbiaga tõsiselt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko (kollases) lohutab Andrei Sidorenkovit.
Sergei Pareiko (kollases) lohutab Andrei Sidorenkovit. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondis alistas EM-valikturniiril 2:1 Põhja-Iirimaa ning tõusis C-alagrupis teiseks. Eesti saab play-off’i kohalt kukutada vaid Serbia ja selleks peavad nad teisipäeval alistama võõrsil Sloveeia.

«Sloveenia on selleks kohtumiseks hakanud juba esmaspäeval valmistuma. Minu klubikaaslane Andraž Kirm rääkis mulle. Samas ütles ta mulle, et peame Põhja-Iirimaale kaotama, et ka neil võimalus säiliks,» rääkis Pareiko. «Nüüd nad saavad meid aidata. See on põhimõtteline vastasseis ja serbial pole kindlasti lihtne.»

Loomulikult leidis Pareiko ainult ülivõrdeid kohtumise kangelase Konstantin Vassiljevi suunas. «Kogu see praegune situatsioon on fantastiline. Peatreener tegi õnnelikud vahetused ja kui Kostja (Konstantin Vassiljev – toim.) sisse tuli, siis tuli ka õnn. Enne oli õnn nagu kuhugi kadunud,» lisas Pareiko.

Tagant järgi valiktsüklile tagasi vaadates leidis Pareiko, et võib-olla oli Fääri saartel saadud kaotus isegi kasulik ja sealt õnnestus tugevamana välja tulla.

«Ilma kaotuseta ei õpi võitma. See väike kriis keeras võib-olla asjad meie kasuks,» sõnas Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles