EMile jõudmine tooks Eesti Jalgpalli Liidule kaheksa miljonit eurot

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi olümpiastaadion. Sellel areenil peetakse järgmise suve EMi finaalmäng.
Kiievi olümpiastaadion. Sellel areenil peetakse järgmise suve EMi finaalmäng. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM-finaalturniirile jõudmine on majanduslikult kasulik ka sinna pääsevate riikide alaliitudele. EMi alagrupiturniirile jõudmine toob koheselt sisse kaheksa miljonit eurot.

Kogu Poolas ja Ukrainas toimuva EM-finaalturniiri auhinnafond on 196 miljonit eurot ja iga viik ja võit hakkab esialgset summat kasvatama.

Alagrupiturniiril maksab viik pool miljonit eurot ja võit üks miljon eurot. Veerandfinaali jõudmise eest teenib meeskond kaks miljonit eurot lisaks ja alagrupi kolmas koht saab tasustatud ühe miljoniga.

Poolfinaali jõudmise eest makstakse kolm miljonit eurot, finaali pääsenud ja seal kaotanud meeskond teenib veel lisaks 4,5 miljonit ja Euroopa meistri kontele kantakse preemiana veel seitse miljonit eurot.

Eesti peab EMile pääsemiseks lootma, et Serbia täna kaotab või viigistab Sloveeniaga ning seejärel tuleks Eestil alistada ka play-off’is vastu tulev meeskond.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles