Maailma tennise tulevik on Ida-Euroopa päralt?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma
Kenneth Raisma Foto: Kristjan Teedema

Kui vaadata Tennis Europe koostatud noorte edetabelit, jääb mulje, et käesoleva aastakümne lõpuks kuulub kindel juhtpositsioon Ida-Euroopa riikidele.

Muidugi pole edetabelis Aasia mängijaid ning üldse leidub üksikuid teiste maailmajagude noortennisiste, kes Tennis Europe turniiridel kaasa teevad. Kuid vähemalt Vana Mandri arvestuses – kuid Euroopa on tiheduse poolest endiselt maailma edukaim tennisekants ka täiskasvanute seas – pole idapoolsetele riikidele vastast, vahendab ajakirja Tennis kodulehekülg.

Eesti tulevikulootus Kenneth Raisma asub U14 poiste edetabelis hetkel 16. kohal. Temast eespool on viis venelast, kolm rumeenlast, horvaat, tšehh, slovakk, poolakas, valgevenelane ja Saksamaa esindaja, kelle nimi on Alexander Zverev. Lisaks on Raismast eespool üks austraallane. Otse Eesti poiste esireketi taga on hollandlane, ent siis järgnevad taas ukrainlased, venelane, rumeenlane ja teised idaeurooplased.

U14 tüdrukute edetabelis on Erika Hendsel 12. kohal, otse tema ees jaapanlanna. Aga esikümnes neli venelast, kaks tšehhitari, valgevenelanna, horvaaditar, serblanna ja venelannast Läti tennisist. Parim Lääne-Euroopa tennisist on alles 31. kohal, kuid Šveitsi esindav Belinda Bencic on arvatavasti samuti ida poolt pärit.

Veidi mitmekülgsem seis on U18 edetabelites, kus paremikus ka Anett Kontaveit – neidude seitsmes. See seis võib vihjata, et nelja aasta pärast muutub jõudude vahekord ka praegu 14-aastaste seas, ent nii ei pruugi minna. Kui Põhja- ja Lääne-Euroopa rahvad on tuntud hilise arengu poolest, siis kõige üllatavam on tõsiasi, et Hispaania, Itaalia või Prantsusmaa tennisiste leidub noorte paremikus vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles