Williamsi treener: sportlaste juhendamine väljakul aitaks kaasa tennise populariseerimisele (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams vaidleb US Openi peakohtuniku Brian Earley ja WTA esindaja Donna Kelsoga.
Serena Williams vaidleb US Openi peakohtuniku Brian Earley ja WTA esindaja Donna Kelsoga. Foto: Andrew Schwartz / SIPA / Scanpix

Serena Williamsi treener Patrick Mouratoglou usub, et kui Suure Slämmi turniiridel oleks lubatud väljakul sportlaste juhendamine, aitaks see kaasa tennise populariseerimisele.

Kui tavapärastel WTA turniiridel on väljakul sportlaste juhendamine treenerite poolt lubatud ja igati tavapärane, siis vanadest aegadest peale pole see aga lubatud Suure Slämmi turniiridel, mis aga Williamsi treenerile ei meeldi.

Teatavasti sai Williams USA lahtistel finaalis üllatuskaotuse, mille pärast tõusis meedias mitmeks kuuks kisa. Williamsit karistati mängus geimi ära võtmisega, mis ei tahtnud kuidagi ameeriklannale hinge mahtuda. Üheks reeglite rikkumiseks selles mängus oli Williamsi poolt just nimelt juhtnööride saamine treenerilt.

Kuigi Williams ise lausus pärast kohtumist, et tema pole oma treenerilt mingisugust abi saanud, siis hiljem siiski Mouratoglou nõustus väitega, et ta abistas Williamsit kohtumise ajal.

Siiski usub prantslasest treener, et reeglitesse tuleks teha muudatus, kuna väljakul juhendamine aitaks lisada spordile rohkem draamat. «On aeg hakata treenerite rolli ka tennises esile tooma. Kui me ei muuda seda spordiala, siis jälgib ka edaspidi tennist vaid see osa inimestest, kes seda ala tõeliselt armastavad,» arvas Mouratoglou.

«Tegelikult oleks mõistlik selline muudatus sisse viia. Olgem ausad, suurem osa treeneritest aitab oma hoolealuseid mängu ajal pidevalt. Vaadake, kui tihti sportlased oma treenerite poole vaatavad. Mõni vaatab sinna iga punkti järel,» seletas Williamsi treener oma põhimõtteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles