Video: 17-aastane USA komeet tegi Austraalias ajalugu (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Anisimova on Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel tegemas imelist turniiri.
Amanda Anisimova on Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel tegemas imelist turniiri. Foto: Mark Schiefelbein / AP

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel kärgatas tõeline üllatuspomm, kui kõigest 17-aastane komeedina tennisetaevasse kerkiv USA valgepallur Amanda Anisimova (WTA 87.) võitis kolmandas ringis tulemusega 6:3, 6:2 slämmiturniiri eel üheks favoriidiks peetud 11. asetusega valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 11.).

Kohtumine kestis vaid ühe tunni ja viie minuti jagu, mille jooksul lõi USAs sündinud Vene juurtega Anisimova kolm neli ässa Sabalenka kolme vastu, topeltvigu tehti vastavalt üks ja neli, äralööke 21 ja 12 ning lihtvigu üheksa ja 13. Kõikidest punktidest (109) võitis Anisimova 64 ja Sabalenka 45.

Ühtlasi tegi Anisimova ajalugu, kuna ta on nii naiste kui ka meeste konkurentsis esimene 2000. aastatel sündinud tennisist, kes jõudnud mõnel slämmiturniiril 16 parema hulka ehk kaheksandikfinaali. Seejuures mängib Anisimova tänavu Austraalia lahtistel esimest korda ning lisaks polnud ta varem ühelgi teisel slämmiturniiril jõudnud avaringist kaugemale.

«See on ebareaalne tunne. Ma ei suuda uskuda, et midagi sellist juhtus,» sõnas Anisimova võidujärgses intervjuus. «Ma ootasin väga rasket matši ning ta on väga suurepärane mängija, nii et mulle ei taha kuidagi kohale jõuda, et suutsin edasi pääseda. Tunnen ennast väga hästi ning näitasin kohati head tennisemängu,» lisas USA tõusev täht.

Video Anisimova uskumatust punktist:

 

Samuti on Anisimova noorim ameeriklanna, kes jõudnud slämmiturniiril pärast 1998. aastat neljandasse ringi. Viimati sai sellega hakkama Serena Williams Prantsusmaa lahtistel.

Neljandas ringis läheb Anisimova vastamisi kaheksandana asetatud tšehhitari (WTA 6.) Petra Kvitova ja šveitslanna Belinda Bencici (WTA 49.) vahelise kohtumise võitjaga.

Teises ringis Eesti esinumbri Anett Kontaveidi (WTA 20.) alistanud valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitš (WTA 31.) langes konkurentsist juba kolmandas ringis, kus jäi kindlalt tulemusega 0:6, 3:6 alla venelannale Anastassia Paljutšenkovale (WTA 44.). Kaheksandikfinaalis kohtub viimane viienda asetusega ameeriklanna Sloane Stpehensi (WTA 5.) ja horvaatlanna Petra Martici (WTA 32.) vahelise matši võitjaga.

Lisaks Anisimovale ja Pavljutšenkovale on 16 parema sekka jõudnud ka 15. paigutusega australlanna Ashleigh Barty (WTA 7.), kes alistas kolmandas ringis 7:5, 6:1 kreeklanna Maria Sakkari (WTA 43.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles