Tõrva suusarajad said lõpuks lumetraktori

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva suusarajad said kauaoodatud lumetraktori.
Tõrva suusarajad said kauaoodatud lumetraktori. Foto: Tõrva spordiselts


MTÜ Tõrva Spordiselts soetas SA Eesti Terviserajad ja Tõrva Linnavalitsuse toel lumetraktori, mis võimaldab piirkonna suusahuvilistele pakkuda kvaliteetsemaid võimalusi talviseks sportimiseks.

Lumetraktor Leitner LH 360 puhul on tegemist ligi kakskümmend aastat vana masinaga, mis on töötanud kõigest 1000 töötundi. Tegemist oli algselt Leitneri tehase demotraktoriga, mis hilisemalt leidis kasutust Sauveur Camprieu nimelises väikekülas Prantsusmaal, kus ta lumepuudusel viimased kümme aastat jõude seisis.

 Mittetulundusühingu Tõrva Spordiselts juhatuse liige Maido Ruusmann selgitas, et viimase kahe aasta lumerohked talved tõid välja kitsaskoha Tõrva piirkonna suusaradade rajamiseks ja hooldamiseks vajaliku tehnika näol. Tõrva Spordiseltsi käsutuses on küll 2010. aastal Valgamaa Partnerluskogu abil soetatud väiketraktor, kuid selle vähene jõudlus takistas radade nõuetekohast korrashoidmist.

«Prantsusmaalt kohaletoodud lumetraktor on üks väheseid rajamasinaid Valgamaal, mistõttu on Tõrva mehed valmis appi tulema ka teistes maakonna kantides elavatele suusasõpradele,» lisas Ruusmann.

 

Traktori maksumuseks kujunes ligikaudu 21 000 €.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles