Arsene Wenger: kogenud mängijate laenamine tuleks ära keelata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger
Arsene Wenger Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger leiab, et Inglismaa meistriliiga klubid ei tohiks üle 21-aastaseid mängijaid teistele klubidele laenata.

Wenger ei poolda praegust reeglit, mille järgi mängija ei tohi platsile tulla oma emaklubi vastu peetavates mängudes. Nii pidi näiteks Manchester Cityst käesolevaks hooajaks Tottenham Hotspurisse laenule antud ja seal põhiründajaks kerkinud Emmanuel Adebayor eelmisel nädalal Spursi 2:3 kaotust Cityle kõrvalt vaatama. Wengeri meelest on see ebaloogiline.

«Kui klubi kellegi välja laenab, on see neile ainult kasulik,» lausus Wenger. «Nende enda vastu mängija ju platsile tulla ei saa, aga nende konkurentide vastu küll. Hetkel võib klubi teise meeskondi tugevdada, ilma et kaotaks omanikuõigust mängija üle.»

Sellega seoses leiab prantslane, et üle 21-aastaseid mängijaid laenule anda ei tohikski. Paradoksina mängib Arsenalis hetkel Yossi Benayoun ja seda just nimelt laenulepingu alusel – 31-aastase Iisraeli koondislase mängijaõigused kuuluvad Chelseale. Otsust Benayoun laenule võtta Wenger aga kaitses.

«Olen väga harva nii teinud, aga üleminekuakna viimane päev oli käes,» põhjendas Wenger. «Teadsime, et Jack Wilshere peab operatsioonile minema ja meil polnud enam võimalik nii hilja kedagi osta, seega oli laenuleping ainus võimalus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles