Soome suusajuht loodab Liberecis dopingupatuseid näha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Piirainen
Jari Piirainen Foto: iltalehti.fi

Soome Suusaliidu tegevdirektor Jari Piirainen loodab, et Libereci MMil võetakse kõik dopinguga patustajad vahele.

«Soovin, et Tšehhis Liberecis kõrbetaks dopinguga,» sõnas Piirainen avameelselt Länsi-Uusimaa väljaandele, vahendab iltalehti.fi.

Spordijuhi sõnul on dopingu tarvitamine kohutavalt häbistav. Kunagi oma sportlaskarjääris pidi soomlane ise pidevalt rinda pistma patustavate suusatajatega ning tänavu on venelaste pidev patustamine Piirainenil harja eriti punaseks ajanud.

«Kuulu järgi on viit vene suusatajat juba pikemat aega kahtlustatud verega manipuleerimises. Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) ja Rahvusvahelise Suusaliidu (FIA) eeskirjade erinevused on aga probleemi puudutamise raskemaks teinud,» selgitas ta ning kurtis, et teda häirib, kuivõrd lihtsalt valelikud sportlased medalikonkurentsis sõidavad.

«S..a maitse jääb, kui sellised sportlased saavad osaleda, kes on kasutamisega tegelikult juba vahele jäänud. Räägitakse, et kasutusel olla CERA-nimeline aine, millega just Vene laskesuusatajad ja Hispaania ning Prantsuse ratturid vahele jäid,» lisas ta.

Piirainen loodab, et Soome suusatajad on puhtad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles