Niit: ütlen ausalt, seis on kehva

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Liis Treimann

Kuigi Marek Niit soovib Londoni olümpial võistelda 400 m jooksus, osaleb ta Helsingi EMil poole lühemal maal. Selle distantsi kunagise juunioride maailmameistrina ta seekord suurtulemust ei luba.


«Kui ausalt ütelda, pean tunnistama, et seis on kehva,» lausus eile Helsingisse saabunud Niit. «Enne Euroopasse tulekut tegin paar kiiremat trenni ja Rootsis treeningulaagris olles samuti. Tean, et mul on umbes tuhat asja, millega mitte rahul olla, kuid nii ei tohi mõtelda. Annan endast parima, mitte ei mõtle poolfinaalist ja finaalist.»

Niidu viimased hooajad on kulgenud sarnase mustri järgi. Talvel näitab ta USAs ülikooli eest võisteldes häid tulemusi, kuid suviseks hooajaks kipub vorm kaduma. Tänavugi segasid teda EMiks ja olümpiaks valmistumisel haigused ja antibiootikumikuur.

«Arvan, et EMile tasus siiski tulla. Võistlusel jooksmine on alati parem kui ükskõik milline treening,» mõtiskles ta. «Ja oma riiki tahaks ju ka esindada.»

Niit jookseb täna viimases eeljooksus, mis algab kell 13.02.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles