Hamiltoni tulevik sõltub McLareni kiirusest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: SCANPIX

Vormel-1 eksmaailmamester Lewis Hamiltoni tuleviku ümber ringleb palju spekulatsioone, kuid mees ise ütles, et tema jätkamine McLarenis sõltub sellest, kas meeskond suudab tagada talle konkurentsivõimelise auto.

«Ma pean paljude asjadega arvestama. Siinsed inimesed on mind toetanud ja aidanud mu vormel-1 sarja,» vahendab Hamiltoni sõnu BBC.  «Aga ma tahan võita. Ma pole enam väga noor ning tahan olla kindel, et teen oma tuleviku suhtes õige otsuse,» jätkas ta.

Hamilton tunnistas, et vaatamata selle hooaja probleemidele peab ta vaatama suuremat pilti ja üks raske hooaeg ei tohiks tema otsust mõjutada.

«Pool aastat ei saa olla otsustavad 6-aastase partnerluse osas. Olen McLareniga seotud juba alates ajast kui olin 13, seega on koostöö nendega kestnud juba kokku 14 aastat,» sõnas 27-aastane piloot.

2008. aasta maailmameister tahab oma tuleviku osas otsusele jõuda augusti jooksul, mil vormel-1 sari puhkab. Samas pole Hamiltonil just ülemäära palju valikuid – väidetavalt on ta lisaks McLarenile olnud kontaktis Ferrari, Red Bulli ja Mercedesga. Nendest meeskondadest võib olla huvitatud vaid viimane.

Ferraril on leping lõppemas Felipe Massaga, kuid punaste leer loodab enda ridadesse värvata Sebastian Vetteli, kelle leping võib lõppeda 2014. aastaks. Sakslase lepingus on meeskonna nõuandja Helmut Marko sõnul klauslid, mis võivad lõpetada Vetteli lepingu pärast järgmist hooaega. Lisaks on Ferrari esipiloot Fernando Alonso pannud Hamiltoni meeskonda toomisele veto, sest ei soovi teda teise piloodi kohale.

Red Bull teatas hiljuti, et pikendas lepingut Mark Webberiga ja seega on neil järgmiseks aastaks kahe piloodiga lepingud olemas. Samas ei pruugi ka Mercedes olla Hamiltonist huvitatud, sest Nico Rosbergiga on neil kehtiv leping ja Michael Schumacheri tuleviku osas pole veel otsust langetatud.

Käimasoleva hooaja edetabeli kontstruktorite karika arvestuses juhib Red Bull 216 punktiga, teine on Ferrari 152 punktiga. McLaren on neljas 142 ja Mercedes viies 98 punktiga. Mainitud meeskondade vahele kolmandale kohale mahub Lotus 144 kogutud punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles