Tour de France'i võitis Wiggins, Taaramäe lõpetas üldarvestuses 36. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Tour de France'i üldvõitja Bradley Wiggins (vasakul) ja Mark Cavendish.
Eelmise aasta Tour de France'i üldvõitja Bradley Wiggins (vasakul) ja Mark Cavendish. Foto: SCANPIX

Tänavuse Tour de France'i üldvõitjaks krooniti ajaloos esmakordselt britt Bradley Wiggins. Rein Taaramäe lõpetas elu kolmanda Tour de France'i 36. kohaga.

Tuuri tänasel viimasel etapil traditsiooniliselt enam üldkohti ümber ei jagatud ning lahti mängiti vaid sprindifiniši võit. Selle võttis taas võimsas stiilis Mark Cavendish, kellele oli tegu tänavuse tuuri kolmanda etapiõviduga. Teine oli Peter Sagan ja kolmas Matthew Goss. Rein Taaramäe ületas lõpujoone Cavendishist 25 sekundit hiljem ja sai protokolli kirja 108. koha.

Eilse temposõiduetapi esikohaga tuuri üldvõidu lõplikult kinldustanud Wiggins edestas lõpuks meeskonnakaaslast Chris Froome'i 3 minuti ja 21 sekundiga. Kolmas oli Vincenzo Nibali, kes kaotas Wigginsile 6.19.

Rein Taaramäe lõpetas tänavuse tuuri 36. kohaga, kaotades kokkuvõttes Wigginsile tunni, 27 minuti ja 52 sekundiga. Parima noorratturi arvestuses jäi Taaramäe osaks neljas koht, valge särgi võitnud Tejay van Garderen pälvis üldarvestuses kõrge viienda koha. Taaramäe jäi talle alla tunni, 16 minuti ja 48 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles