Piiroja: olen ka karjääri lõpetamise peale mõelnud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja (vasakul) loodab, et õnnetu kohtumine Iirimaaga ei jää Eesti koondises tema viimaseks ning tal õnnestub taas ilma valuta jalgpalli mängida.
Raio Piiroja (vasakul) loodab, et õnnetu kohtumine Iirimaaga ei jää Eesti koondises tema viimaseks ning tal õnnestub taas ilma valuta jalgpalli mängida. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise pikaajaline kapten Raio Piiroja on jätkuvalt vigastusega kimpus ning mitmel korral taas treeninguid alustanud mees on pidanud need jälle pooleli jätma.


Maikuus võttis keskkaitsja säärevigastuse tõttu aja maha ning lootis suve keskpaigas tõsiselt harjutama hakata. Kahjuks ei ole traumad lubanud plaane ellu viia ning rohkem on tulnud aega veeta arstide juures.

«Tervis on veel kehv. Säär hakkas taas valutama ning praeguse seisuga puhkan esmaspäevani. Tundub, et keegi täpselt ei teagi, mis mul viga on,» oli Piiroja nõutu. «Joosta justkui kannataks, kuid siis annab jälle kuidagi põlvest tunda. Arstide jaoks on ka olukord müstiline. Hollandis uurisid spetsialistid minu situatsiooni ja koondise tohtrite käest olen alati head abi saanud. Ravi on õige olnud, kuid ma pole enam 18-aastane, et kõik vigastused kiiresti paraneksid.»

«Vanasti sai sarnaseid ravimeetodeid kasutades kõik korda, kuid nüüd ei taha mitte paremaks minna. Üritan küll vaikselt trenni teha, kuid ikka tuleb valu tagasi. Neli-viis korda on andnud lootust, et nüüd saab hakata taas normaalselt harjutama, kuid sellele on järgnenud jälle tagasilöök. Vaim tahaks veel mängida, kuid keha ei pea vastu,» lisas keskkaitsja.

Mais lõppes Piirojal aastane leping Hollandi klubiga Vitesse ning praeguses olukorras pole ta uue tööandja otsimise peale mõelda saanudki. «Kui tahan endale suve lõpuks klubi leida, siis peaks järgmine nädal juba kindlasti korralikult trenni tegema. Kui aga augusti esimesel poolel ei õnnestu samuti harjutama hakata, siis tuleb vist võtta pikem puhkus,» arvas Piiroja.

Viimaste aastate jooksul mitme traumaga kimpus olnud 33-aastane jalgpallur tunnistab samas, et keeruline tervislik seisund on toonud pähe igasuguseid mõtteid.

«Valetaksin, kui ütleksin, et pole loobumisele mõelnud. Viimasel ajal on valu olnud justkui minu parim sõber – nagu truu koer, kes vahest käib ära, aga tuleb alati tagasi,» võttis Piir­oja oma olukorra kokku. «Praegu on tuju kehv ning sellise emotsiooni pealt ei taha mingeid otsuseid teha. Kui mingi hetk otsustan karjääri lõpetada, siis seda tuleks teha ikka parema tunde pealt.»

Praegune olukord tähendab ka seda, et tõenäoliselt ei saa Piiroja Eesti koondist aidata septembris toimuvatel MMi valikmängudel Rumeenia ja Türgiga. Varasemalt on mängumees märkinud, et uut valiktsüklit alustades tahaks ta olla kindel, et suudab selle lõpuni kaasa teha.

«Nendes kohtumistes mängimiseks peaksin järgmise kümne päeva jooksul korras olema.
Lisaks eeldab see ka klubi leidmist. Praegu on suhteliselt raske ette näha, et kus ma septembris olen. Võib olla oleksin võimeline koondist aitama, kuid korralikku mängumeest ei pruugi minust selleks ajaks olla,» arvas Piiroja. «Kui uuel nädalal jalg kannatab, siis on veel võimalik, aga kui ei kannata, siis ei saa midagi välistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles