Hea algus muutis Pärnati liiga püüdlikuks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat võistles eestlastest Londoni olümpial esimesena.
Reena Pärnat võistles eestlastest Londoni olümpial esimesena. Foto: Liis Treimann

Esimese eestlasena Londoni olümpial võistelnud vibulaskur Reena Pärnat kogus kvalifikatsioonis 621 silma ja sai 52. koha. Esimeses play-off ringis läheb ta vastakuti 13. tulemuse saanud Mehhiko sportlase Alejandra Valenciaga, kes asub maailma edetabelis 5. kohal.

Pärast esimest vooru asus Pärnat koguni 2. kohal, pärast teist laskmist oli ta veel 9., ent seejärel langes viiendasse kümnesse. «Esimene seeria oli tõesti väga hea, tavaliselt ma nii hästi ei alusta,» rääkis 57 silma lasknud vibukütt. «See tekitas püüdlikust, mõtlesin üle…»

Kokkuvõttes jäi 18-aastane piiga olümpiadebüüdiga rahule. Päev varem rääkis ta, et eesmärgiks on koguda vähemalt 620 silma. «Teise poolega päästsin võistluse ära. Ületasin oma teise seeria rekordit ühe silmaga,» selgitas ta. «Oma vastast Valenciat tean vaid veidike, Anneli Preiman lasi temaga hiljuti USAs paaris.»

Täna õhtul osaleb Pärnat olümpia avatseremoonial, homme puhkab ja teeb play-off seeriaks valmistudes kerge laskmistreeningu.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles