Pettunud Novosjolov: šokk pole kaotuse kohta isegi õige sõna

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Liis Treimann

Londoni olümpia epeevehklemise avamatšis kaotusega leppinud Nikolai Novosjolov tunnistas, et tundis ameeriklase Seth Kelseyga võideldes ebakindlalt. «Ma ei suutnud sajaprotsendiliselt keskenduda ja langetasin ebakindlaid otsuseid. Nägin, et on võimalus rünnata, aga ei suutnud seda teha,» rääkis Novosjolov.

Maailma edetabeli esinumbrina otse 16 parema hulka pääsenud Novosjolov jäi Kelsey vastu kohe kaotusseisu, ei suutnudki sellest välja tulla ja kaotas 11:15.

Kaks aastat tagasi maailmameistriks kroonitud Novosjolovit peeti Londonis üheks Eesti suuremaks medalilootuseks. Mees ise oli varem kinnitanud, et soovib olümpialt kuldmedalit. «Selline töö oli tehtud… kogu selle aasta käis tegevus vaid ühe võistluse nimel,» sõnas Novosjolov murtult. «Šokk pole isegi sellise kaotuse kohta õige sõna.»

Kelsey polnud Novosjolovi jaoks sugugi tundmatu vastane. Mullu MMil õnnestus tal passiivset taktikat harrastavast ameeriklasest jagu saada. «Ehitasin taktika üles samale põhimõttele – kutsusin teda rünnakule, aga ta ei tulnud ning kui lõpuks tuli, oli minu tehnika lagunenud,» selgitas Novosjolov.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles