Eesti jalgpallikoondis kerkis värskes FIFA tabelis taas viiekümne parema sekka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis
Eesti jalgpallikoondis Foto: Priit Simson

Eesti jalgpallikoondis on teinud värskes FIFA edetabelis seitsmekohalise tõusu ja on nüüd taas esimese poolesaja meeskonna seas, asudes 49. kohal.

Eesti kõigi aegade parim koht pärineb tänavu märtsist, kui oldi 47. positsioonil.

Juhib endiselt värske Euroopa meister Hispaania, neile järgneb Saksamaa. Kolmandaks tõusis aga Inglismaa, möödudes Uruguayst. Rohkem esikümnes muudatusi pole. Ka tabeli esisajas pole olulisi liikumisi toimunud, kui jätta kõrvale Peruu 15-kohaline langus 47. tabelireale. Kanada langes 11 ja Haiti koguni 18 kohta, nüüd ollakse vastavalt 79. ja 80. positsioonil.

Eestist enam on esisajas tõusnud vaid Bolivia (kaheksa kohta, 73. koht) ja Sierra Leone (kümme kohta, 57. koht). Koondise järgmise valiktsükli alagrupivastaste positsioonid pole viimase tabeliga võrreldes eriti muutunud - Holland on 9., Ungari 28., Türgi 30., Rumeenia 51. ja Andorra 200. kohal.

Lähinaabritest on Venemaa 11., Rootsi 17., Läti 70., Soome 72. ja Leedu 85. kohal.

Tabelisse kanti esmakordselt ka uus riik - Lõuna-Sudaan. 209. maana nimekirja pääsenud riik on juba jõudnud pidada Ugandaga 2:2 viigimängu ja tõusis tänu sellele kohe 199. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles