Taaramäe: lootsin hoos olla, aga üldse ei tule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Tour de l'Ainil osalev profirattur Rein Taaramäe lõpetas tänase neljanda etapi 56. kohaga, kaotades etapi võitnud tuuri üldliidrile Andrew Talanskyle 5.43. Üldarvestuses 58. kohal olev ja Talanskyst ligi poole tunni kaugusele jääv Taaramäe märkis oma blogis, et enesetunne on üsna kehv.

«Raske päev. Kaks suurt mäge – 12 km, 19 km ning lõputõus 9 km. Lootsin sel tuuril heas hoos olla, aga üldse ikka ei tule,» nentis eestlane oma blogis mänguportaalis paf.com.

«Taastumisega on probleeme. Kui esimestel päevadel tundus asi nii enam-vähem, siis täna ei olnud eriti midagi jalas. Selline tunne, nagu polekski enam mägironija, sest kõige raskem on just tõusudel. Tavaliselt on vastupidi. Ei usu, et nigel olemine on põhjustatud kuuepäevasest puhkusest, mis pärast tuuri kannakõõluse valu tõttu sai tehtud. Pigem on asi ikka jamades, mis see aasta läbi on põetud ja mis minusse jälje on jätnud,» arvas Taaramäe.

«Täna oli tunne, nagu oleks Tour de France’i sõitnud, sest nii raske oli! Esimesed 60 km oli hirmus jagelemine atrõõvi pärast ja lõpuks sai pundike minema koos kahe meie tiimi omaga – Moncoutie ja Molard. Suurest pundist ei sobinud see seltskond Movistarile ning nemad siis sõitsid taga päev otsa kõva tempoga. Jällegi oli väga palav, kuid kuna rada oli raskem, siis see tegi asja veel hullemaks.

Jagasin üsna kiiresti ära, et mul endal võidu nimel kaasa rääkida pole, võtsin seega Yohann Bagot’ aitamise enda peale. Bagot lõpetas etapi seitsmendana ja on nüüd kokkuvõttes kaheksas. Homme on päev veel raskem ja finiš on jälle tõusu otsas. Proovin aidata Yohannil kokkuvõtte kohta parandada ja homsega saab ka tuur läbi. Etapp on raske, mis enamjaolt mulle sobib, kuid arvan, et seekord väga midagi loota pole mõtet,» lõpetas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles