Tähtsate mängude eel on koondises kõva konkurents

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno
Oliver Venno Foto: Sille Annuk

Eesti mängib kodus Läti, Soome ja Türgiga, lisaks peab Avo Keel välja valima meeskonna, kellega minna EM-valikmängudele.
 


Eesti võrkpallikoondis kogunes juuni alguses, et alustada ettevalmistust septembris algavateks Euroopa meistrivõistluste valikmängudeks. Tänaseks on meestel seljataga kaks ja pool kuud raskeid treeninguid ning peatreener Avo Keel peab välja valima lõpliku meeskonna, kellega koos võidelda koha eest EM-finaalturniiril.

«Tuju on meestel hea ning konkurents on kõva,» rääkis Keel. «Mõned mehed tunnevad ennast meeskonnas kindlasti kindlamalt kui teised.» Järgmised päevad kujunevad mängijate jaoks eriti oluliseks, sest nädalavahetusel kohtub Eesti Kalevi spordihallis rahvusvahelisel turniiril Läti, Soome ja Türgi koondisega.

Vähem mänge kui plaanitud
«Vastaste tegevusel pole silma peal hoidnud. Keskendume oma mängule,» rääkis Keel, kelle sõnul nende meeskondadega tähtsates mängudes niipea ilmselt ei kohtuta.

«Soomega võime kokku minna EMi play-off’is, kui me mõlemad peaksime oma grupis teisena lõpetama,» arutles peatreener, kes usub, et Soomel ei tohiks oma grupi võitmisega siiski probleeme tekkida. Eesti kuulub ühte alagruppi Hollandi, Belgia ja Iisraeliga ning Keele sõnul on ka Eesti eesmärgiks alagrupi võitmine.

Täna algaval turniiril on Eesti ainus meeskond, kes sel suvel pole veel kätt proovida saanud. Eestil oli plaanis augusti alguses kohtuda kahel korral ka Rootsiga, kuid need mängud jäid ära.

«Plaanis oli teha enne EM-valikmänge kaheksa sõpruskohtumist, kuid kuna rootslased alt ära hüppasid, peame leppima kuuega,» selgitas Keel. Järgmisel nädalal kohtub Eesti kolmel korral olümpia võrkpalliturniiril osalenud Suur­britanniaga.

Keerulised valikud
Keel seisab kontrollkohtumiste eel mitme keerulise küsimuse ees – üks neist puudutab diagonaalründajaid, kus tuleb kolmest alles jäänud mehest välja valida kaks. Lisaks Oliver Vennole ja Argo Meresaarele on suve jooksul ennast väga heast küljest näidanud noor Mart Tii­saar.

«Kui ma peaksin nüüd ja kohe ütlema, kes nendest koondisesse saavad, jään vastuse võlgu,» seisab peatreener raske valiku ees. Keel ei karda ka sellist olukorda, kui ta peaks Meresaarele või Vennole teatama, et üks neist jääb meeskonnast välja. «Minu ameti juurde kuulubki ebapopulaarsete otsuste tegemine, see on mu töö,» ütles ta. «Peab istuma ja mõtlema – kõige tähtsam, et tervik toimiks.»

Teine mõtlemiskoht on, kui mitme nurgaründajaga Belgiasse turniirile sõita. «Ma ei tea veel, kas jätta meeskonda kaks liberot ja kolm nurgaründajat või üks libero ja neli nurgaründajat,» rääkis Keel. Nurgaründajate valikus on praegu Keith Pupart, Kardo Kõresaar, Martti Juhkami, Kristjan Õuekallas, Priit Luik ja Jaanus Nõmmsalu. Liberod on Asko Esna ja Rait Rikberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles