Vettel: Grosjeani karistus on liiga karm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Kahekordne vormel-1 maailmameister Sebastian Vettel avaldas, et tema arvates on eelmisel etapil suure avarii põhjustanud Romain Grosjeanile määratud karistus liiga karm.

Grosjean surus Belgia GP-l McLareni piloodi Lewis Hamilton rajalt välja ja algatas sellega raju ahelavarii, mille tõttu jäid lisaks neile kahele tee äärde ka MM-sarja üldliider Fernando Alonso ja Sergio Perez, seejuures möödus Lotuse piloodi auto ülinapilt Alonso peast. Grosjean peab Itaalia etapi vahele jätta ning lisaks peab ta tasuma 50 000 euro suuruse trahvi.

Kuigi paljud nõudsid Grosjeanile õppetunni andmiseks karmi karistuseks, läksid kohtunikud Vetteli arvates pisut liiale.

«Usun, et neil oli raske karistust määrata. Minu meelest on väga kasulik, et me pilootidega iganädalasel koosolekul arutame, mida me asjadest arvame, ja mina arvan, et Romaini karistus oli liiga karm,» vahendab Planet-F1 Vetteli sõnu. «Alati tõmbad varasemate juhtumitega paralleele, Romain tegi niimoodi ja talle määrati võistluskeeld, keegi teine tegi niimoodi ja pidi ainult boksist läbi sõitma, keegi kolmas tegi nii ja sai 10 000 eurot trahvi. See ongi kohtuniketöö juures ilmselt kõige raskem, leida õige karistus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles