Hull mäng: normaalaja viimase löögiga viigistanud Kalju alistas karikas lisaajal Levadia

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju pääses tänu dramaatilisele võidule Levadia üle karikasarjas kaheksa parema hulka.
Nõmme Kalju pääses tänu dramaatilisele võidule Levadia üle karikasarjas kaheksa parema hulka. Foto: Peeter Langovits

Jalgpalli Evald Tipneri karikasarja oodatult kõige ägedam kaheksandikfinaal ei petnud publiku ootusi, kui kahe meistriliiga tipu heitluses alistas Nõmme Kalju lisaaja järel 4:3 Tallinna Levadia.

Kalju tuli seejuures normaalajal kolmel korral kaotusseisust välja ning kohtumise lisaajale viinud värava lõi Tarmo Neemelo kolmandal üleminutil. Artur Rättel viis Levadia kaks korda juhtima, kuid tema 8. minuti tabamusele vastas 27. minutil Alo Bärengrub ja 39. minuti väravale 73. minutil Oliver Konsa.

Kaks minutit enne normaalaja täistiksumist viis endine Kalju mängija Ingemar Teever Levadia kolmandat korda ette, kuid Neemelo jõudis ikkagi veel vastata. Lisaajal viis Damiano Quinteri 110. minutil esmakordselt Kalju juhtima ja Levadia enam vastata ei jõudnud.

Kalju pääses võiduga veerandfinaali, tasudes ühtlasi Levadiale sellega kaotuse eest mulluses karikasarjas. Tegu oli tänavuse sarja esimese kaheksandikfinaaliga, järgmised viis mängu toimuvad 10. oktoobril ning viimased 13. ja 24. otoobril.

Evald Tipneri karikas, 1/8 finaal

Nõmme Kalju - Tallinna Levadia 4:3 la.

Väravad: 27. Alo Bärengrub, 73. Oliver Konsa, 90.+3. Tarmo Neemelo, 110. Damiano Quinteri - 8., 39. Artur Rättel, 88. Ingemar Teever

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles