Subaru juhid ootavad McRae mälestusüritusele tuhandet autot

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McRae mälestusüritus mullu oktoobris.
McRae mälestusüritus mullu oktoobris. Foto: Reuters / Scanpix
Rekordilised 1000 Subaru Imprezat on oodata Subaru World Rally Teami koju 31. augustil, kui kogunetakse Suurbritannias, et avaldada austust hukkunud Colin McRaele.

Rekordilist 1000 Subaru Imprezat on oodata Subaru World Rally Teami koju 31. augustil, kui kogunetakse Suurbritannias, et avaldada austust hukkunud Colin McRae’le.

Üritus, mis kannab nime «McRae kogunemine», on pälvinud šotlase perekonna õnnistuse ning selle organiseerivad Subaru omanikud, kirjutab wrc.com.


Üritus saab alguse 30. augustil, kui umbes 300 autot eesotsas McRae’le 1995. aastal MM-tiitli toonud masinaga alustavad sõitmist šotlase sünnilinnast Lanarkist ning läbivad 315 miili jõudmaks Banburysse, kus asub Subaru rallitiimi kodu, kus McRae veetis oma edukaimad WRC-aastad.


Järgmisel hommikul, kui möödub 15 aastat McRae’ esimesest WRC võidust, ootavad korraldajad rohkem kui tuhandet Subarut üle kogu Suurbritannia, et avaldada austust hukkunud legendile.


Organiseerijad tahavad püs­titada üritusega kaht maailmarekordit – suurim Subarute kogunemine ning suurim Subarute paraad, kuna kogunenud autod alustavad tiirutamist mööda Prodrive’i testirada.


«Colin ei olnud ainult suurepärane sõitja, vaid ta sai ka kõigiga Prodrive’i meeskonnas hästi läbi,» rääkis Prodrive’i pealik David Richards. «Ma ei oskaks mõelda välja paremat austusavaldust kui nii paljude Subarute kokkutulek – auto, mille populariseerimiseks ta tegi nii palju.»


Iga osaleja auto eest peab maksma 10 naela ning tulu läheb heategevuseks.

Colin McRae ja tema 5-aastane poeg hukkusid mullu septembris, kui nende helikopter kukkus alla ja plahvatas McRae Šotimaal asuva kodu lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles