Sokk valiti korvpallikoondise peatreeneriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk
Tiit Sokk Foto: Raigo Pajula

Eesti Korvpalliliidu juhatus otsustas määrata rahvusmeeskonna peatreeneriks Tiit Soku. Endine tippmängija juhendas koondist ka aastatel 2004-2007.

Nüüdseks kui rahvuskoondis on langenud B-divisjoni saab Sokk enda sõnul hakata rohkem kasutuma noorema põlvkonna mängijaid.

«Verevahetus oleks pidanud juba varem toimuma. Tahtsin seda juba eelmisel korral teha, kuid toona oli surve A-divisjoni püsima jäämiseks väga tugev,» sõnas Sokk. «Nüüdseks oleme langenud B-divisjoni ja kõik on muutustele vastuvõtlikumad.»

Samas tunnistas Sokk, et kõrge mängu mängimiseks tuleks kodustada mõni pikakasvuline välismaalane, kes hakkaks täitma keskmängija kohta.

«Noorteklassidest on tulemas päris andekaid poisse, kuid nende seas pole kahjuks ühtegi tsentrit,» rääkis Sokk. «Pigem eelistan pikaajalist protsessi, et tuua paar nooremat meest, kes oleks abiks koondisele ja klubidele.»

Soku kõrval hakkavad abitreeneritena tööle Indrek Ruut ja Alar Varrak.

«See nägemus, mille Tiit ja tema meeskond meile esitas oli piisav, et ta peatreeneriks määrata,» sõnas korvpalliliidu president Peep Aaviksoo, kelle sõnul sõlmitakse Sokuga 2+2 aasta pikkune leping

Novembris toimunud juhatuse liikmete hääletusel esitati kandidaadiks ka Tartu Rocki peatreener Indrek Visnapuu, kuid tema otsustas enne valiku langetamist siiski oma kandidatuuri tagasi võtta.

Märksõnad

Tagasi üles