Taaramäe pääses napilt rängast kukkumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Cofidis

Pariis-Nice’i velotuuri viimane etapp võinuks Rein Taaramäele koleda stsenaariumi korral vaid 30 km piirduda.

«Sõidu alguses kukkus minust mööduma hakanud rattur, puudutades mu tagaratast. Pääsesin napilt ja pühkisin otsa eest külma higi,» meenutas Taaramäe ärevaid hetki. «Viimane etapp võinuks minu jaoks kiiresti läbi saada. Teed olid täna ülilibedad, mõned ratturid põrutasid laskumise peal vastu kaljuseina.»

Kuna finiš toimus Nice’is, kus Taaramäe korterit üürib, andis see eestlasele konkurentide ees väikese eelise.

«Nice’i kitsastel tänavatel on palju ringteid ja ohutussaarekesi. Suure kiiruse pealt on keeruline neist mööduda,» selgitas Taaramäe, kes kuulis tuuri vältel raja kõrvalt eestikeelseid ergutushüüdeid. «Mõnikord leidus Eesti fänne kohas, kus seda kõige vähem oodata oskasin. Rasketel hetkedel oli sellest palju kasu.»

Taaramäe sõnul tuli prantslasest meeskonnakaaslase Amaël Moinardi võit üllatusena. «Keegi ei uskunud, et nii häid tulemusi näitame. Moinard üritas varasematel etappidel eest sõita, kuid alati läks tal midagi nihu. Jagasin Moinardiga tuuri ajal hotellituba ja ta tunnistas, et ei suuda positsiooni pärast võidelda,» rääkis Taaramäe.

Cofidise proff tundis juba hommikul, et võib tugevat sõitu teha. «Ärgates oli enesetunne väga hea. Kui eelmistel päevadel oleks mu jalgu nagu pudrunuiaga taotud, siis nüüd ei tundnud ma mingit valu,» ütles Taaramäe.

Taaramäest saate lugeda ka homsest Postimehe paberlehest.

Märksõnad

Tagasi üles