Rein Taaramäe ja Cofidis lustisid Nice’is

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (vasakul) ja Alberto Contador
Rein Taaramäe (vasakul) ja Alberto Contador Foto: SCANPIX

Pariisi-Nice’i velotuuri viimane päev tõi peo Rein Taaramäe meeskonna Cofidise õuele. Amaël Moinard pälvis etapivõidu, kokkuvõttes 8. koha saanud Taaramäe tegi senise elu parima tulemuse.



«Istume meeskonnaga Nice’i rannaäärses kohvikus ning sööme pitsat ja joome veini,» teatas vahetult enne Postimehe kõnet Cofidise toitumisspetsialistiga juttu puhunud Taaramäe intervjuu alustuseks. «Väljas on 20 kraadi sooja ja päike paistab. Kõigil on tuju laes. Praegu võib end lõdvaks lasta ja elu nautida.»



Mullu Šveitsi tuuri kaheksandana lõpetanud ja Pariisi-Nice’i tuuril 40. koha saanud Taaramäe hindas värsket saavutust senise karjääri hinnalisimaks.



«Eelmisel aastal oli Pariis-Nice hooaja raskeim võistlus. Tänavune trass oli kergem, kuid võrreldes Šveitsi tuuriga oli tase kõrgem,» lahkas Taaramäe, keda kimbutasid vahetult enne tuuri algust kõhutõbi ja palavik.



«Tervena starti tulles sõitnuksin proloogi ja mäefinišiga lõppenud 4. etappi viis sekundit kiiremini,» pakkus Taaramäe, keda kümnesekundiline abi poleks kokkuvõttes kõrgemale aidanud, sest 7. koht jäi poole minuti kaugusele.



Neljapäeval tuuri kokkuvõttes kümnendaks kerkinud Taaramäe hoidis kahel järgneval etapil oma kohta. Eile tuli ratturitel läbida kõigest 119 km, kuid sinna sisse jäi kolm esimese kategooria tõusu.



Käis tõsine ralli. Sõidu alguses oma teed läinud prantslased Moinard ja Thomas Vöckler (Bbox Bouygues Telecom) jäid ette lõpuni.



20 km enne finišit lülitas üldliider ja hilisem võitja Alberto Contador (Astana) sisse viienda käigu. Sappa võtsid lisaks Taaramäele veel hispaanlased Joaquim Rodriguez (Team Katjuša) ning Luis-Leon San­chez ja Alejandro Valverde (mõlemad Caisse d’Epargne). Õige pea jäid Taaramäe ja Sanchez maha, kuid jõudsid üheskoos hiljem järele.



«Koostööst ei tulnud midagi välja. Teised hispaanlased olid huvitatud Contadori hävitamisest ja seetõttu vaadati rohkem üksteisele otsa,» ütles kolmes mäefinišis vastavalt 3., 7. ja 6. koha teeninud Eesti grupisõidumeister.



Järele jõudnud jälitajad kasvatasid grupi 16-liikmeliseks ja üheskoos liiguti finiši poole. Lõpusirgel näitas üleeile 9. koha teeninud Taaramäe midagi uut – sõidu ajal Eesti fännide ergutushüüetest toetust saanud sportlane väljus minigrupifinišist kolmandana.



«Olen treeningutel kõvasti sprinte harjutanud. Võrreldes kahe aasta taguse ajaga on minu 20-sekundilise spurdi võimsus kasvanud 100 vati võrra. Olnuks lõpusirge pikem, olnuksin etapil neljas,» oli noorratturite arvestuses tšehhi Roman Kreuzigeri (Liquigas) järel 2. koha saanud 22-aastane Vändrast pärit rattur kindel.



Kahe hooaja vahel Pro Tourist välja langenud Cofidisel on hooaja algus kulgenud suurepäraselt. Võistkondlikus arvestuses saadi Ag2r’i järel 2. koht.



«Meeskond on ülimotiveeritud, kõik pingutavad täiega. Cofidis hoolitseb mu eest maksimaalselt – spordidirektor rõhutas koosolekutel ja sõidu ajal raadios pidevalt, et väikesed ja nahaalsed sprinterid mind heal positsioonil hoiaksid,» märkis Taaramäe, kes osaleb enne Eestisse puhkama tulekut 22.–28. märtsini kestval Kataloonia tuuril.

Tagasi üles