Rein Taaramäe arusaamatu tegutsemine vihastas jooksikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Cofidis

Pariisi-Nice’i reedel sõidetud 5. etapil leidis aset omapärane vahejuhtum. Kui finišini jäi pisut üle 30 km, püüdis peagrupist üksinda põgenenud Rein Taaramäe kinni jooksikud Sylvain Calzati (Sky), Carlos Barredo (Quick.Step) ja Volodimir Gustovo (Cervélo), kes sinimustvalget särki nähes vihaseks said.



«Taaramäe tulek võttis meilt enesekindluse. Ma ei saa siiani aru, miks ta meile järele sõitis. Temata olnuks meil suurem võimalus edu saavutada,» torises Calzati.



Nõutud näoga vaatas Taaramäe tegutsemist pealt ka peagrupi taga autos teleekraanilt sõitu jälginud Cofidise spordidirektor Francis Vanlondersele.



«Me ei saanud aru, mis tal mõttes oli. Sellist tegutsemist me ei kavandanud,» kinnitas Vanlondersele. «Peagrupp hakkas kohe Taaramäe jälitamise nimel tööd tegema, sest ta asus kokkuvõttes liiga kõrgel kohal.»



Tegemist polnud siiski üldarvestuses hinnatava 8. koha saanud Taaramäe rumaluse, vaid teadmatusega, sest eestlasel polnud kolmest jooksikust aimu.



«Läksin vahefinišis preemiasekundeid püüdma. Alles joont ületades nägin kolme ratturit ees sõitmas,» meenutas Taaramäe. «Sõitsin neile järele, kuid nad palusid mul peagruppi tagasi minna. Küsisin spordidirektori arvamust ja ta oli sellega päri,» meenutas ta.



Pärast reedest etappi uskus Vanlondersele, et eestlane võib kokkuvõttes koguni esiviisikusse jõuda. «Taaramäe on piisavalt küps ja andekas, et võita tähtsaid sõite, ning meeskond toetab teda. Samas on Taaramäe noor rattur ja kaotab tugeva tuulega sõites liigselt energiat,» märkis Vanlondersele.

Tagasi üles