Võitmatu venelane ja Klitško võivad pidada supermatši

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Povetkin pärast Hasim Rahmani alistamist.
Aleksandr Povetkin pärast Hasim Rahmani alistamist. Foto: SCANPIX

Profipoksi üliraskekaalus WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivöösid enda valduses hoidev ukrainlane Vladimir Klitško alistas viimases tiitlimatšis poolaka Mariusz Wachi ning järgmisena võib teda ees oodata duell venelase Aleksandr Povetkiniga.

33-aaastane Povetkin on profikarjääri jooksul pidanud 25 matši ning need kõik võitnud. 17 korral on ta vastase alistanud nokaudiga. 36-aastasel Klitškol on samal ajal ette näidata 59 võitu (51 neist nokaudiga) ja 3 kaotust. Viimati jäi ta aga vastasele alla 2004. aastal.

Povetkin on WBA tavatiitli omanik ning seega on ta esimeseks meheks, kelle väljakutse peab Klitško vastu võtma. Praeguse seisuga võib matš aset leida juba 2013. aasta alguses.

Samas on õigus Klitškolt tiitlimatši nõuda ka soomlasel Robert Heleniusel ning bulgaarlasel Kubrat Pulevil, kuid esmaõigus on siiski Povetkinil. Helenius on karjääri jooksul võitnud kõik 18 matši ning Pulev kõik 17 matši, kirjutab boxingscene.com.

«Jaht Vladimir Klitškole on alanud. Esmalt peab ta kohtuma esimese väljakutsuja positsioonil oleva Povetkiniga. Kui see matš on toimunud, siis saame näha, kas Klitško käes on veel meistrivööd või mitte. Robert Heleniuse ja Kubrat Pulevi näol on meil veel kaks poksijat, kes on võimelised Klitškolt tiitlid võtma,» sõnas promootor Kalle Sauerland, kelle klientide sekka kuuluvad nii Povetkin, Helenius kui ka Pulev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles