Tänaku šanss kadus? Hänninen sõidab uuel hooajal M-Spordi autoga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juho Hänninen.
Juho Hänninen. Foto: SCANPIX

Soomlane Juho Hänninen teatas, et võistleb järgmisel hooajal MM-sarjas WRC arvestuses ning tema sõiduvahendiks on M-Spordi meeskonna Ford Fiesta.

31-aastane Hänninen sõitis viimased neli aastat S2000-klassis Škoda meeskonnas. Škoda pakkus talle ka kaheaastast lepingupikendust, kuid Hänninen ütles sellest ise ära. Nelja aastaga võitis ta järgemööda nii IRC-sarja, S2000-klassi maailmameistrivõistlused kui ka Euroopa meistrivõistlused.

«Saavutasime Škodaga kõik, mida tahtsime. Tundsin, et seal jätkamine ei aitaks mu karjääri arengule enam mitte kuidagi kaasa,» põhjendas Hänninen MTV3 vahendusel. «Mu eesmärk on alati olnud kõrgeimal tasemel tippautoga sõita ja nüüd saab see tänu M-Spordile ka teoks,» lisas ta.

Hännineni uueks kaardilugejaks saab kogenud Tomi Tuominen, tema senine paarimees Mikko Markkula hakkab kaarti lugema norralasele Andreas Mikkelsenile. Karjääri jooksul WRC-auto roolis neljal rallil osalenud Hänninen istub esmakordselt Fordi rooli detsembri keskel, kui algavad Monte Carlo ralli testid. Seni on soomlane kinnitanud, et teeb kaasa kahel esimesel etapil ehk Monte Carlo ja Rootsi rallil.

See uudis tähendab, et Ott Tänaku šansid sõita ka tuleval hooajal M-Spordi tiimis kahanevad veelgi. Samas ei ole M-Spordi pealik Malcolm Wilson siiani lõplikult kinnitanud, mitme autoga ikkagi MM-sarjas osaletakse. Üks põhisõitja koht kuulub kindlalt Mads Østbergile, osal etappidel teeb kaasa ka tiimi suurrahastaja Nasser Al-Attiyah. Aega otsustamiseks on 14. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles