Video: hullunud jalgpallifännid korraldasid ratastoolikorvpallimängul täieliku kaose

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolikorvpall.
Ratastoolikorvpall. Foto: SCANPIX

Türgi sporti raputab häbiväärne skandaal, kui jalgpallifännid korraldasid Istanbulis peetud ratastoolikorvpalli matšil tõelise mässu, mille lõpetuseks oli spordihall täis pisargaasi ja katkisi ratastoole.

«Kui huligaanid on juba ka ratastoolikorvpalli publikus, siis ei ole enam midagi öelda,» sõnas Galatasaray ratastoolimeeskonna treener Incesu. «See on läbi. Sport on nüüd ametlikult siin maal surnud.»

Probleem sai alguse sellest, et publikusse lubati vaenutsevate Besiktase ja Galatasaray jalgpallifännid, vahendab basket.ee. Muidu lubatakse nimetatud jalg ja korvpallimeeskondade vahelisi kohtumisi vaatama vaid koduvõistkonna fännid.

Ratastoolikorvpallis see keeld aga ei kehti ja fännid otsustasid korraliku löömingu korraldada. Nii pidi politsei juba enne kohtumise algust pipragaasi kasutama. Pool tundi hiljem alanud kohtumisega jõuti teise veerandajani, mil see Galatasaray 31:26 eduseisus aga lõplikult katkestati.

Türgi politsei ei jäänud siiski käed rüpes istuma, vaid juba esmaspäeval vahistati videolintidele tuginedes vähemalt kümme löömingus osalenud huligaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles