UEFA nõuab rassismis süüdistatavatele serblastele karmimat karistust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia (punases vormis) ja Inglismaa (valges) U21 jalgpallikoondised läksid pärast play-off mängu rüselema.
Serbia (punases vormis) ja Inglismaa (valges) U21 jalgpallikoondised läksid pärast play-off mängu rüselema. Foto: SCANPIX

Serbia U21 jalgpallikoondist karistati ühemängulise publikukeeluga ja 65 000 naela suuruse trahviga, kuna nende poolehoidjad käitusid 16. oktoobril EM-valikmängu ajal rassistlikult.

UEFA sõltumatu distsiplinaarkogu määras 13. detsembril serblastele selle eest eelmainitud karistuse. Leebe otsus tõi kaasa laialdase karmi kriitika ja UEFA teatas nüüd, et kavatseb otsuse apelleerida.

16. oktoobril Krusevacis peetud 2013. aasta U21 Euroopa meistrivõistluste otsustava valikmängu ajal karjusid Serbia fännid inglastele mängu jooksul rassistlikke hüüdlauseid, pärast lõpuvilet läksid aga omavahel kättpidi kokku ka mängijad. Inglastele Steven Caulkerile ja Tom Ince'ile lõppes konflikt vastavalt kahe- ja ühemängulise võistluskeeluga. Serbia kõrvaldas aga koondise juureks aastaks kaks rüseluses osalenud mängijat ning koguni kaheks aastaks kaks ebaväärikalt käitunud treenerit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles